В рамках роботи «Еко Форуму-2018» відкрилася виставка екологічних проектів

30.05.2018 16:13

Сьогодні в рамках Другого спеціалізованого міжнародного запорізького екологічного форуму - «ЕкоФорум-2018» відбулося урочисте відкриття виставки екологічних проектів. Свої напрацювання та досягнення в сфері екології представили понад 80 експонентів.

В урочистому відкритті виставки взяли участь представники міської влади, Запорізької торгово-промислової палати, іноземних делегацій. З вітальним словом до учасників виставки та гостей Еко Форуму звернувся заступник міського голови Валерій Еделєв.

- Сьогодні стартував другий Еко Форум міста Запоріжжя. Це той проект, який підкреслює, наскільки важлива проблема екології для Запоріжжя. Як ми бачимо за кількістю експонентів на цій виставці, серйозний інтерес до екофоруму проявили і інші регіони області. Тут присутні Бердянськ, Мелітополь, Енергодар, Широке та інші. Всі приїхали з нагальними проблемами та напрацюваннями, які спрямовані на вирішення екологічних проблем. Я впевнений, що цей екологічний форум в найближчі роки стане передовим майданчиком для спілкування та обміну досвідом фахівців. В Еко Форумі беруть участь більше 20-ти гостей, які приїхали з інших країн. Це Китай, Азербайджан, Ізраїль, Канада, Франція, дві делегації з Німеччини - міст Магдебург і Оберхаузен. Всі вони приїхали зі своїм досвідом. Той досвід, який у них є, допоможе нам у вирішенні наших проблем. Я впевнений, що Еко Форум стане знаковим явищем в житті не лише запорожців, а й всієї України, - зазначив Валерій Еделєв.

Серед експонентів виставки, які представили свої напрацювання і досягнення в сфері екології комунальні підприємства Запоріжжя: «Зеленбуд», «Запоріжелектротранс», «Водоканал», «Міські теплові мережі»; промислові підприємства обласного центру, вищі навчальні заклади, дитячий ботанічний сад, представники банківського сектора, які підтримують екологічні проекти, підприємства будівельної галузі, сфери косметології та харчової промисловості.

Також в рамках виставки працювала дитяча локація, в ході якої були представлені учнівські роботи на екологічну тематику та проводились майстер-класи.