До Запоріжжя приїхали представники ботанічних садів і дендропарків з різних країн

31.05.2018 11:35

Запорізький міський дитячий ботанічний сад відомий не тільки в Україні, але і в інших країнах. Це підтвердила наукова конференція «Ботанічні сади та дендропарки - центри формування екологічної культури в сучасному інноваційно-освітньому просторі». Серед учасників представники не тільки Запоріжжя, а й 19 областей України, гості з Азербайджану, Польщі, Литви, Китаю.

Конференція «Ботанічні сади та дендропарки - центри формування екологічної культури в сучасному інноваційно-освітньому просторі» проходить сьогодні в виставковому центрі «Козак-палац». Вона присвячена 60-річчю Запорізького міського дитячого ботанічного саду, яке відзначається в поточному році. Конференція організована в рамках ІІ спеціалізованого міжнародного запорізького екологічного форуму «Еко Форум - 2018».

У відкритті конференції взяв участь міський голова Володимир Буряк. Міський голова зазначив, що йому приємний той факт, що під час Екофоруму проводиться така масштабна конференція, яка приурочена до 60-річчя Запорізького міського дитячого ботанічного саду.

- Упевнений, що сьогодні на конференції буде представлено багато напрацювань, які можна буде впровадити в Запорізькому ботанічному саду. Це означає, що ботанічний сад буде продовжувати розвиватися. Нам також є чим поділитися, продемонструвавши досягнення ботсаду. Головний результат його роботи полягає в тому, що діти починають розуміти, як ставитися до навколишнього середовища, - заявив Володимир Буряк.

Учасники конференції відзначають, що Запорізький ботанічний сад багато в чому унікальний. В першу чергу тому, що це єдиний в Україні дитячий ботанічний сад. Його робота спрямована на розвиток, екологічну освіту, соціальну реабілітацію, естетичне виховання дітей.

На території дванадцяти гектарів розміщені двадцять науково-дослідних лабораторій, дендрологічний парк. У колекції ботсаду тисячі рослин, в тому числі екзотичних. Понад двадцять тисяч запоріжців і гостей міста щорічно відвідують ботанічний сад з екскурсіями.

Також сьогодні в Запоріжжі зібралися представники Асоціації міст України для того, щоб обговорити окремі аспекти екологічних планів розвитку місцевих громад. В рамках ІІ спеціалізованого міжнародного запорізького екологічного форуму «Еко Форум - 2018» проводиться засідання секції з питань збалансованого розвитку територіальних громад Асоціації міст України. Тема засідання: «Стратегічна екологічна оцінка стратегій, планів і програм розвитку міст: законодавчі та практичні аспекти».