Юні запоріжці отримали в подарунок тренування з гравцями МФК "Металург"

31.05.2018 14:36

Завтра в багатьох країнах світу відзначають Міжнародний день захисту дітей. Напередодні свята в Запоріжжі відбулося велике спортивне свято – естафети та футбольний матч для дітей, які потребують особливої уваги та підтримки. Особливим подарунком для дітей стало тренування з гравцями МФК "Металург".

Міська влада піклується про те, щоб діти з числа сиріт, позбавлених батьківського піклування, які опинилися у складних життєвих обставинах, були охоплені увагою і турботою. У переддень Міжнародного дня захисту дітей для хлопчиків і дівчаток соціально незахищених категорій службою (управлінням) у справах дітей міської ради спільно з Міською федерацією футболу було організоване велике спортивне свято. Пройшов захід на одному з футбольних полів ДЮСШ «Металург».

- Ми маємо захищати дітей, які потребують особливої уваги, постійно. Велике значення має здоров'я, також мають бути створені необхідні умови для їх навчання та розвитку. Сьогоднішній день проходить в атмосфері футболу, спартакіади. Спорт може захистити дітей від впливу вулиці, допомогти обрати правильний шлях і в подальшому створювати міцні сім'ї. Упевнений, що багато учасників сьогоднішнього заходу будуть вести здоровий спосіб життя і займатися спортом, - підкреслив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Сюрпризом дня стала зустріч з гравцями ФК «Металург». Футболісти провели розминку з дітьми. Потім стартували естафети. Хлопчики та дівчатка активно брали участь в спортивних змаганнях, намагаючись принести перемогу своїм командам. Всі отримали в подарунок набори для бадмінтону та тенісу.

Після естафет на полі розгорнувся футбольний матч. Цю гру хлопчаки чекали з нетерпінням.

- Ми з бабусею прийшли на футбол. Дуже хочу пограти на такому хорошому полі. Я граю у дворі з друзями, також займаюся у секції при школі. Тренер каже, що я роблю успіхи. Уже чимало забив голів. Мрію познайомитися з улюбленим футболістом Андрієм Шевченком, - розповів дванадцятирічний Богдан Хохлов.

Підтримували хлопців їх опікуни та рідні. Всі учасники були нагороджені медалями та подарунками - м'ячами.

Сьогодні свято відвідали 62 хлопчиків і дівчаток соціально незахищених категорій.

Начальник служби (управління) у справах дітей міської ради Наталія Сиворакша зазначила, що подібна зустріч проводиться третій рік поспіль. День захисту дітей покликаний ще раз нагадати про те, що діти повинні бути забезпечені правом на освіту, медицину і мати можливість займатися улюбленою справою.

Нагадаємо, завтра, 1 червня, з 15:00 до 19:00 на території Міського палацу дитячої та юнацької творчості відбудеться загальноміське свято до Дня захисту дітей. Серед учасників, в тому числі і підопічні служби у справах дітей. Заплановано нагородження першокласників, які отримають портфелі з необхідними шкільними наборами, випускники 11 класів отримають сертифікат на суму 2 тис. грн. Також юнаків, які отримували паспорти громадянина України, відзначать пам'ятними годинниками з написом «Хай щастить».