У Запоріжжі тривають рейди по боротьбі зі стихійною торгівлею

31.05.2018 15:28

Сьогодні в Дніпровському районі Запоріжжя на вулиці Ладозькій керівництво інспекції з благоустрою міської ради спільно з представниками Нацполіціі провели рейд з метою припинення стихійної торгівлі. У перевірці також взяли участь представники держспоживслужби і департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради.

Торговці розташувалися прямо на тротуарі вздовж вулиці Ладозької. Тут вони продають як промислові товари, так і продукти харчування. Багато продуктів продаються без дотримання санітарних норм і правил зберігання. Документів на продукцію, що підтверджують її якість, немає. Крім того, в кінці дня торговці залишають після себе сміття.

- Ці рейди були і будуть тривати. Зараз ситуація загострюється, оскільки почалася сезонна торгівля овочами. Тому кількість рейдів ми збільшимо. Документів, які б підтверджували якість продукції, немає у жодного продавця. Вони залишають сміття і антисанітарний стан вулиць, не платять податки. Це не дачники, які виростили у себе на городі черешню або полуницю. Це люди, які системно купують овочі та фрукти на гуртовому ринку, виносять їх просто на вулицю і торгують. Це підприємці, які не хочуть платити податки і йти в ринок, а хочуть легкий заробіток, - зазначив начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Змієнко.

В ході рейду на продавців, які порушили правила, були складені протоколи, а товар вилучили. Протоколи складені по ст.152 (порушення благоустрою) та по ст.160 (торгівля у невстановлених місцях) КУпАП. Всім стихійникам загрожує штраф, максимальна сума якого 1700 грн.