У Запоріжжі вшанували пам’ять військовослужбовців, які загинули в мирний час

01.06.2018 12:08

Сьогодні, 1 червня, в парку Металургів пройшов мітинг, присвячений пам'яті військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов'язків у мирний час.

Біля пам'ятника військовослужбовцям, загиблим у мирний час, зібралися представники обласної та міської влади, рідні та близькі загиблих, військовослужбовці, громадські працівники, священнослужителі, городяни.

Присутні згадували рідних, які не повернулися з армії, а також солдатів, які зараз воюють в зоні проведення операції об'єднаних сил на Сході України.

- У Запоріжжі є гарна традиція, яка зародилася ще в 90-і роки. Першого червня, в День захисту дітей, ми вшановуємо пам'ять військовослужбовців, які загинули в мирний час. На жаль, зараз до них приєдналися батьки, чиї діти гинуть, виконуючи свій військовий обов'язок на Сході України. Я хочу висловити величезну подяку батькам за те, що вони виховали справжніх захисників, гідних громадян своєї країни, які до кінця виконували свій військовий обов'язок. Імена наших героїв назавжди залишаться в наших серцях як приклад справжньої відваги, вірності присязі. Рідним загиблих я бажаю сил, здоров'я і віри в те, що в нашій країні буде мир, настане світле майбутнє, добре і хороше, – зазначив керуючий справами виконавчого комітету міської ради Роман Омельянович.

Настоятель Покровського собору, протоієрей Олег Семенчук відслужив молебень за упокій душ загиблих воїнів.

Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання, до пам'ятного знаку поклали квіти. Після мітингу для сімей військовослужбовців організували поминальний обід.