Вихованці будинку дитини «Сонечко» зустрічають гостей і отримують подарунки

01.06.2018 13:00

У перший день літа в багатьох країнах світу відзначають Міжнародний день захисту дітей. Низка заходів, приурочених цій даті, проходить і у Запоріжжі. Особлива увага приділяється хлопчикам та дівчаткам соціально незахищених категорій. Одне з таких свят організовано для вихованців будинку дитини «Сонечко».

Сьогоднішній день покликаний ще раз нагадати дорослим, що у дітей є  права, які необхідно оберігати і захищати. Особливої уваги потребують хлопчики й дівчатка соціально незахищених категорій - сироти, позбавлені батьківського піклування, які опинилися в складних життєвих ситуаціях.

У будинку дитини «Сонечко» виховуються близько 240 таких малюків віком від 0 і до 6 років. У Міжнародний День захисту дітей для хлопчиків і дівчаток організували велике свято «Країна дитячих мрій». До малюків прийшло багато гостей і не з порожніми руками - подарунками, солодощами, і тим, чого потребує ця установа.

- Немає чужих дітей або тих, хто не потребує уваги. Особливо це стосується дітей соціально незахищених категорій. Такі установи, як будинок дитини «Сонечко», та його вихованці не позбавлені уваги небайдужих людей, в тому числі підтримку надає і влада. Сьогодні ми привезли багато розвиваючих ігор та подарунків, які передали установі. Я впевнений, що діти повинні надихати нас на добрі справи, щоб ні у кого з дітей не було складних життєвих ситуацій. Кожна дитина повинна отримати багато любові, також можливість вирости і створити нову щасливу сім'ю, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Діти стали учасниками флешмобу «Щасливе дитинство», також співали і танцювали. Потім на території будинку дитини по різних тематичних локаціях пройшли конкурси, ігри, майстер-класи - «Художники у памперсах», «Дива з гончарного кола» та інші. Була організована робота живого куточка «Наші улюбленці в гостях у дітей» для дітей реабілітаційних груп.

Також пройшла благодійна акція «Подаруй дитині мрію» з ініціативи двох благодійних фондів із Запоріжжя і Києва.

Нагадаємо, що сьогодні о 15.00 біля міського Палацу дитячої та юнацької творчості стартує міське свято "Країна "Щасливе дитинство"