Володимир Буряк нагородив запорізьких підприємців

01.06.2018 13:03

Сьогодні в міськвиконкомі нагородили переможців та найактивніших учасників міського конкурсу серед підприємців на краще утримання прилеглої території, який завершився 31 травня. Почесні грамоти та Листи подяки підприємцям вручив міський голова Володимир Буряк.

У конкурсі взяли участь десятки представників малого та середнього бізнесу з усіх районів Запоріжжя. Кожен з них зробив свій внесок у підтримання в належному стані, благоустрій належних їм об'єктів і прилеглих територій.

- Проводячи цей конкурс, хотілося відійти від казенщини, зобов'язалівки. Як приклад, подача різних папірців для участі в конкурсі. На жаль, в перший раз це не зовсім вийшло. Сподіваюся, що наступного разу вийде краще. Хочу подякувати всім тим, хто подав заявку на участь в конкурсі за небайдужість до рідного міста. Хочеться висловити окремі слова подяки тим, хто не подавав заявки, але при цьому багато зробив для благоустрою, утримання території. Такі також є серед нагороджених. Сам можу навести приклади об'єктів, на які звернув увагу об'їжджаючи місто. Це означає, що ваші зусилля також були помічені, - сказав Володимир Буряк.

Серед переможців кав'ярня Cholla and Joshua brew bar (Вознесенівський район), кафе «Поляна» (Заводський район) та «Терра» (Хортицький район), ресторани «Гюлістан» (Шевченківський район) і «Венеція» (Комунарський район), кондитерська «О'какао» (Олександрівський район) та кафе-бар «Brend-Bar» «Бегемот» (Дніпровський район).

- Головне, щоб це був не конкурс вітрин, фасадів, а конкурс людей, які хочуть зробити вулиці, сквери, свої об'єкти і в цілому місто краще. Тільки спільними зусиллями можна досягти необхідного результату. Міська влада буде робити свою роботу, підприємці вносити свій вклад, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова розповів, що на нього справило враження зроблене багатьма підприємцями. Це і кав'ярня на проспекті Соборному, яка була відкрита не так і давно, але вже стала улюбленим місцем запоріжців. Шевська майстерня з пам'ятником шевця на бульварі Шевченка. Головне, що підприємці зробили це для міста, витративши власні кошти.

Підприємець Павло Бовкун, якого нагородили за краще утримання прилеглої території, подякував за організацію такого конкурсу.

- Хотілося, щоб проведення подібних конкурсів продовжилося. Я вже багато років займаюся бізнесом в Запоріжжі, але такий конкурс проводиться вперше. Хочу сказати, що благоустрій в місті крокує вперед. Видно результати роботи. Є зміни на пляжі Молодіжному, почав перетворюватися парк Вознесенівський, але попереду ще багато роботи. Як для бізнесу, так і міської влади, - заявив Павло Бовкун.

Раніше подібні конкурси в Запоріжжі проводилися тільки до якихось свят, Дня міста. Наприклад, визначалися переможці на краще новорічне оформлення торговельних об'єктів. Міський голова Володимир Буряк вирішив змінити такий підхід, оголосивши в цьому році проведення абсолютно нового конкурсу, адже місто має бути чистим і упорядкованим завжди, а не тільки напередодні свят, урочистих дат.

Відзначимо, міський голова Володимир Буряк також прокоментував результати конкурсу на своїй публічній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».