У Запоріжжі третій день триває робота екологічного форуму

01.06.2018 13:55

У Запоріжжі триває третій, завершальний, день роботи Другого спеціалізованого міжнародного запорізького екологічного форуму - «Еко Форум-2018». Сьогодні в рамках Еко Форуму працюють шість локацій. Серед них Всеукраїнський студентський професійний творчий конкурс проектів з екологічного та енергетичного менеджменту, виставка екологічних проектів, дві дитячі освітні локації, а також робота секцій за темами енергозбереження та енергоефективності і боротьби з карантинними рослинами.

Робота секції з енергозбереження та енергоефективності відбувається в рамках Еко Форуму та в  Днів сталої енергії. Як відзначив модератор секції, професор кафедри підприємництва, менеджменту організацій та логістики Запорізького національного університету Володимир Волков, ця секція є однією з найбільших, що проводились за останній час не лише в Запоріжжі, а й в Україні.

- Тема пов'язана з енергозбереженням та енергоефективністю стоїть на порядку денному багато років. Але тільки останнім часом ми стали наближатися до практичної площини впровадження цих технологій і в побут, і у виробництво, і в дослідженнях. Ця тема є складною та вимагає комплексного підходу. Вивчення її вимагає великої кількості капіталовкладень і залучення різноманітних фахівців для того, щоб можна було отримати вагомий науковий продукт, в тій формі, яка дозволяє використовувати його потім на практиці. Хочу відзначити, що робота секції з енергозбереження потрібна не лише для міста, а перш за все для кожного його жителя. Адже застосування енергоефективних методів починається перш за все в побуті. А для того, щоб це з’явилось в побуті - це повинно з'явитись у свідомості, а на свідомість впливає і такий захід як Еко Форум і робота секцій, - зауважив Володимир Волков.

Серед ключових питань, які розглянули учасники секції з енергозбереження та енергоефективності - можливість використання передових технологій в територіальних громадах, програми банківського фінансування енергоефективних та енергозберігаючих заходів, впровадження енергоефективності у лікарнях, економічне обґрунтування процесів енергозбереження у житлово- комунальному господарстві, комплексні заходи з енергоефективності у водопостачанні та водовідведенні тощо.