У запорізькому Еко Форумі беруть активну участь діти

01.06.2018 14:22

В рамках Еко Форуму третій день триває робота дитячої освітньої еколокації, де проводиться виставка творчих робіт та майстер-класи на екологічну тему. Також сьогодні розпочала роботу секція на тему екологічної освіти, де свої науково-практичні роботи представили учні шкіл та вихованці позашкільних закладів.

Як відзначила начальник управління з питань розвитку освіти – заступник директора департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Наталія Вітковська, у закладів освіти Запоріжжя є важливий напрямок – екологічна освіта.

- Сьогодні під час роботи секції «освіта» ми заслухаємо всі наші колективи, які активно впроваджують енергоефективні технології, де є цікаві теоретичні і практичні наробки, цікавий практичний досвід. Звичайно, на авангардних позиціях у міській освітній системі перебуває загальноосвітня школа № 20 з поглибленим вивченням екології. Вони є переможцями всеукраїнського конкурсу і дуже активні у плані впровадження енергоефективності. Також ми заслухаємо командну роботу 72-ї школи, у якій поглиблено вивчається хімія і біологія. Вони активно залучились до всеукраїнського проекту «Енергоефективні школи, нова генерація». Заклади позашкілля не осторонь від екологічної освіти. Вихованці міської станції юних техніків продемонстрували приклади вторинного використання сировини, за рахунок чого ми зберігаємо природні ресурси, - розповіла Наталія Вітковська.

Серед питань, які розглянули учні під час роботи секції - моделі одягу із вторинної сировини, впровадження енергозберігаючих заходів у школі та власній оселі, екологічні аспекти здоров’я, сортування сміття в учбових закладах, проект велосипедної стоянки біля Запорізької гімназії № 6 тощо.

Якщо під час роботи освітньої секції учні представляли науково-практичні роботи у формі доповідей і ділились досвідом, то в ході роботи еколокації учні та малеча дошкільного віку мали можливість відвідати різноманітні майстер-класи на екологічну тему.

- Тематика майстер-класів – це екологія: як зберегти природні ресурси, як сортувати сміття, що можна зробити з відходів та як застосувати матеріал, який вже є непотребом. Ми бачимо, як наші діти його перетворюють на красу, - відзначила методист науково-методичного центру департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Світлана Паніна.

Тут дітей вчили техніці кракле – це виготовлення аплікацій із пофарбованої яєчної шкарлупи, створенню букетів з паперу та цукерок, створенню віночків з кольорових серветок, модульному оригамі, а також виготовленню корисних побутових речей та іграшок з вторинної сировини.