Для запорізьких дітей створили країну щасливого дитинства

01.06.2018 17:18

Сьогодні, в перший день літа, в Запоріжжі, як і в багатьох країнах світу, відзначають Міжнародний день захисту дітей. У цей день на площі біля Міського палацу дитячої та юнацької творчості для запорізької малечі влаштували незабутню казкову країну щасливого дитинства.

На площі перед Міським палацом дитячої та юнацької творчості сьогодні чути багато дитячого сміху. Тут проходить загальноміське свято «Країна «Щасливе дитинство», яке влаштувала для маленьких запоріжців служба (управління) у справах дітей Запорізької міської ради. На території працюють десятки різноманітних локацій, де діти можуть погратися, помалювати, сфотографуватися, спробувати свої сили у різноманітних творчих і кулінарних майстер-класах.

Як відзначила начальник служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради Наталя Сиворакша, цього року для святкування Дня захисту дітей була обрана нова локація - майданчик перед Міським палацом дитячої та юнацької творчості. Це не лише одне наймальовничіших місць у Запоріжжі. Тут діти із задоволенням проводять час у гуртках за інтересами. До того ж вихованці вокальних та танцювальних студій Палацу підготували для гостей свята яскраву розважальну програму.

Зі святом маленьких запоріжців та городян привітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Сьогодні ми святкуємо День захисту дітей. Це чудове свято літа, радості, дитячих посмішок і сміху. У цей день хочеться дітям побажати, щоб у них було здорове, повноцінне дитинство. І ми докладемо всіх зусиль, щоб допомогти в цьому маленьким запоріжцям, їх батькам і опікунам, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Серед учасників свята є й підопічні служби у справах дітей - діти з соціально незахищених категорій. Для них організатори підготували особливі подарунки. Малюки, які цього року підуть у перший клас, отримали у подарунок від міської влади портфелі з усім необхідним канцелярським приладдям. Випускникам 11 класів вручили сертифікати на 2 тис. грн. 77 молодих запоріжців, які отримали паспорт громадянина України, були відзначені пам’ятними годинниками з написом «Хай щастить».

Також на святі обрали справжніх принца та принцесу казкової країни щасливого дитинства.