Юні запоріжці відзначили День захисту дітей святковими концертами

04.06.2018 11:02

1 червня на площі Маяковського відбувся міський захід до Міжнародного дня захисту дітей, організований департаментом культури і туризму Запорізької міської ради.

Напередодні літніх канікул для глядачів підготували одразу дві концертні програми: «Країна дитинства» Запорізької міської дитячої філармонії та «Орбіта талантів» естрадно-духового оркестру Запорізького муніципального театру танцю.

У концертній програмі дитячої філармонії «Країна дитинства» взяли участь понад 200 учнів музичних шкіл та шкіл мистецтв нашого Запоріжжя. Це солісти (вокал, саксофон, труба, акордеон) та різноманітні за складом учнівські творчі колективи: 3 вокальні і 2 хореографічні ансамблі, ансамблі естрадників, скрипалів, акордеоністів.

Відкрив дитячу концертну програму нещодавно створений муніципальний дитячий симфонічний оркестр, учасниками якого є 50 учнів з різних шкіл естетичного виховання м. Запоріжжя.

У концертній програмі «Орбіта талантів» на одній сцені з артистами естрадно-духового оркестру Запорізького муніципального театру танцю (диригент – Валерій Авдієвський) виступили талановиті юні музиканти. Цей спільний творчий проект театру танцю та шкіл естетичного виховання вже вшосте реалізується за підтримки управління культури департаменту культури і туризму міської ради.

Його популярність з кожним роком зростає. Якщо у першому сезоні у проекті брали участь лише 8 юних музикантів, то цього року за результатами конкурсу відібрано 12 учасників з дитячих музичних шкіл №№ 1, 2, 3, 6 та Запорізького музичного училища ім. П.І. Майбороди.

Значення цього проекту для розвитку музичної освіти м. Запоріжжя важко переоцінити: проект став величезним стимулом для професійного самовдосконалення учнів на різних ступенях їх підготовки.

На завершення концерту дитячої філармонії відбулась урочиста церемонія: начальник управління туризму департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Сергій Білов нагородив дипломами «Артист Запорізької міської дитячої філармонії» кращих солістів та творчі колективи шкіл естетичного виховання і грамотами - їх викладачів.

Заходи до Дня захисту дітей пройшли у всіх районах міста. 

Зокрема, в Хортицькому районі на майданчику біля позашкільного навчального закладу «Центр естетичного виховання Хортицького району» відбулось районне свято. З привітальними словами до присутніх звернувся голова районної адміністрації Олександр Пшеничний, і побажав міцного здоров'я, цікавого і веселого відпочинку. Свято продовжилось концертом юних артистів центру, які підготували яскраву творчу програму, подарувавши присутнім народні й сучасні танці, запальні та ліричні пісні. Святкове дійство дуже сподобалось малечі.

У Комунарському районі чудову концертну програму та майстер-класи  До Дня захисту дітей підготував районний центр молоді та школярів та ГО «Самоцвєти».

Організатори заходу - районна адміністрація по Коммунарскому району та ПНЗ «Коммунарський районний Центр молоді та школярів».

У дітей була можливість взяти участь у різноманітних конкурсах та розвагах: потанцювати, поспівати та пограти в різні інтерактивні ігри разом з улюбленими мультиплікаційними героями, відвідати безкоштовні атракціони, поласуватися морозивом.