У Запоріжжі продовжують відновлювати гаряче водопостачання

04.06.2018 13:15

Сьогодні відновлюють роботу котельні, що забезпечують гаряче водопостачання Олександрівського, Вознесенівського районів, Південного мікрорайону, лівобережної частини Дніпровського району. Гарячу воду отримають споживачі, яких забезпечують котельні по вул. Святого Миколая, 79а, вул. Шкільній, 2а, вул. Чубанова, 3д, пр. Металургів, 32, вул. Адмірала Нахімова, 4.

Нагадаємо, концерн «Міські теплові мережі» проводить ремонтні та профілактичні роботи для підготовки до наступного опалювального сезону. У зв'язку з цим були відключені котельні, тимчасово призупинено централізоване гаряче водопостачання. Тепловики не вклалися в початкові терміни проведення робіт. Це було пов'язано з затягуванням повірки приладів обліку природного газу.

У результаті з'явилися чутки, що влітку гарячої води в Запоріжжі не буде. Міський голова Володимир Буряк прокоментував ситуацію в інтерв'ю журналістам.

- Можливо, такі чутки породжують, в тому числі, і недобросовісні відповіді працівників тепломережі на звернення городян. Ми увійшли в фазу традиційних профілактичних робіт по системах подачі гарячої води і опалення. Цей процес затягнувся через недбальство тепломереж, які пообіцяли включити воду через 15 днів, але потім виявилося, що вони не готові до проведення тендерів на перевірку газових лічильників. Через це було озвучено, що профілактика затягнеться до кінця червня. Я поставив завдання, відновити подачу гарячої води в найкоротші терміни. Потрібно зробити все, щоб якомога швидше повернути людям воду. Одне можу сказати точно - гаряча вода влітку буде, - сказав Володимир Буряк.

Відзначимо, з 25 травня відновили роботу котельні по вул. Парамонова, 15а та вул. М. Ласточкіна, 1в (Комунарський район), вул. Таганській, 1, вул. Щасливій, 2а та вул. Дніпропетровське шосе, 11 (Дніпровський район). Сьогодні почнуть працювати ще кілька котелень.

Решта котелень планується підключити відповідно зі скоригованим графіком. Так подачу гарячої води від котелень по вулицях Карпенка-Карго, 21б (Шевченківський район) і В. Сергієнка, 7 (Хортицький район) обіцяють відновити 10 червня. Від котельні по вул. Цитрусовій, 9 (Шевченківський район) з 8 червня. П'ять котелень в Комунарському районі (вул. Оріхівське шосе, 10, вул. Степова, 7а, вул. Дослідна, 78а, вул. Складська, 2, вул. Новокузнецька, 45) почнуть подачу гарячої води 18 червня.