Жителям приватного сектору нагадують: з 1 червня вивезення сміття тільки в брендових зелених пакетах

04.06.2018 13:48

З 1 червня сміття в приватному секторі вивозиться виключно в зеленій брендованій тарі. Про це ще раз нагадали представники ТОВ «Вельтум-Запоріжжя». Напередодні нововведення всі голови квартальних комітетів приватного сектора Запоріжжя отримали зелені пакети, які мали роздати місцевим жителям. Всього підприємство передало квартальним понад 280 тисяч фірмових пакетів. Однак деякі жителі приватного сектора не використовують нову тару, що призводить до чергових сміттєвих колапсів.

Замість зелених фірмових пакетів споживачі як і раніше застосовують свою тару або застарілі сміттєві пакети підприємства «Вельтум-Запоріжжя» червоного кольору. Представники компанії акцентують увагу мешканців - сміття в подібних пакетах вивозитися не буде. Ідентифікується виключно зелений брендований пакет.

- Ми проінформували про проблему міського голову Запоріжжя, голів міських районних адміністрацій. Необхідно, щоб споживачі розуміли, за яких умов ми будемо співпрацювати на сьогоднішній день. Для того, щоб ми надавали якісну послугу, споживачі повинні платити. Коли людина платить за вивіз сміття, вона отримує зелений пакет, і наше підприємство знає, що ця людина послугу на сьогодні сплатила. Таким чином ми наведемо разом порядок в місті, - розповів генеральний директор ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

Фахівці відзначають - всю актуальну інформацію надрукували на квитанціях, а також додатково проінструктували квартальних. На підприємстві сподіваються, що незабаром жителі звикнуть до нових правил вивезення сміття.

- Ми зараз проїхали по вулиці Сікорського в Шевченківському районі і побачили, що багато домогосподарств виставили червоні пакети або ту тару, яка у них була. Коли ми запитали, чому не в зелених пакетах, виявляється, вони у абонентів є, просто люди їх економлять. Коли наша машина проїжджає вулицями в приватному секторі, працівники забирають виключно зелені пакети. Вся інша тара не забирається. І люди, як тільки побачили, що їхнє сміття не забрали в своїй тарі, тут же вибігають із зеленим пакетом і зверху одягають. Це так звана економія пакетів, щоб їх надовше вистачило. Всім квартальним з 14 травня по 30 травня були розвезені нові зелені пакети у великій кількості. Жителі приватного сектору можуть звернутися до своїх квартальних і отримати пакети після пред'явлення квитанції про сплату послуги за вивезення сміття, - пояснила начальник абонентського відділу ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Олена Говоркова.

Фахівці заспокоюють споживачів - пакетів вистачить усім. Їх кількість розрахована виходячи з норм накопичення сміття - 200 літрів на людину в місяць. Таким чином, передбачено 4 маленьких або 2 великих зелених пакети на кожну прописану людину.

Нагадаємо, до 31 травня 2108 року клієнтам «Вельтум-Запоріжжя», які проживають в приватному секторі, дозволялося використовувати свою тару для вивезення сміття. Однак це призвело до перенакопичення твердих побутових відходів на вулицях приватного сектору. Тому компанія прийняла рішення - з 1 червня 2018 року знову перейти на брендовану тару - зелені пакети.