Електропостачання модульного містечка відновлено під гарантії оплати послуги

05.06.2018 12:55

У модульному містечку для переселенців відключили електроенергію через борги. Сума заборгованості становить близько 825 тис. грн. Спільними зусиллями міської влади та МКП «Основаніє» електропостачання містечка для переселенців відновлено, проте проблема залишається. Можливі виходи з ситуації обговорювалися на виїзній нараді, яка відбулася 4 червня.

Як розповів виконуючий обов'язки директора комунального підприємства МКП «Основаніє» Леонтій Шевчук, відключення модульного містечка відбулося 29 травня.

- Наше підприємство вжило всіх можливих заходів, щоб не допустити відключення електроенергії. З ПАТ «Запоріжжяобленерго» було укладено договір реструктуризації, сума заборгованості була розстрочено на півроку. Однак, незважаючи на вжиті заходи, рівень несплати послуг, що надаються мешканцями містечка залишається досить високим, і заборгованість зростає, - розповів Леонтій Шевчук.

Леонтій Шевчук зазначив, що за допомогою керівництва міста вдалося досягти домовленості під гарантійний лист з ПАТ «Запоріжжяобленерго» про те, що протягом червня буде оплачена необхідна сума реструктуризації і поточні нарахування.

Заступник міського голови Олексій Бородай розповів, що модульний містечко спочатку будувався як транзитний, тимчасове місце проживання. Однак люди постійно там проживають вже 4-й рік поспіль. Законодавство не дозволяє укладати індивідуальні договори з мешканцями, оскільки він передбачається як тимчасове житло. Городок є власністю німецької сторони і знаходиться на балансі у ЗОО «Товариство Червоного Хреста України». МКП «Основаніє» є посередником у наданні послуг комунальними службами. Борги виникають тому, що абоненти постійно недоплачують за надані послуги.

- Ще в 2016-2017 рр. за сприяння міського голови вже були укладені договори реструктуризації з ПАТ «Запоріжжяобленерго», і ці суми ще не виплачені повністю. Законодавчо неможливо погашати існуючі заборгованості з міського бюджету. На сьогодні ПАТ «Запоріжжяобленерго» знаходиться на межі банкрутства, вони мають повне право на відключення за несплату. Міська влада вживає всіх можливих заходів, щоб стабілізувати ситуацію, що склалася, проте мешканці все ж зобов'язані оплачувати надані послуги, - зазначив Олексій Бородай.