У запорізькому аеропорту встановлять сучасне радіолокаційне обладнання

05.06.2018 13:30

В ході виїзної наради міський голова Володимир Буряк обговорив з керівництвом КП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» плани подальшого розвитку підприємства.

Міський голова зазначив, що розвиток Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» не обмежується тільки ремонтом смуги. Триває будівництво нового пасажирського терміналу. Сьогодні є впевненість, що в 2019 році роботи будуть завершені. Проблем з фінансуванням немає. Певні кошти є в міському бюджеті. До того ж аеропорт отримав право залучати кредити для фінансування цього об'єкта.

Встановлюється огорожа навколо аеропорту, хоча не так швидко, як хотілося б. В результаті поетапно аеропорт отримає сучасне огородження з системами спостереження, що є вимогою для міжнародних аеропортів. Реконструйовано дорогу до аеропорту.

Однак безпека польотів залежить не тільки від стану покриття смуги, а й інших чинників. Один з них - радіолокаційне обладнання, яке в Міжнародному аеропорту «Запоріжжя» вирішено замінити.

- У повному обсязі закуплене новітнє радіолокаційне обладнання сучасного європейського рівня. Воно буде встановлене на основній смузі вже в поточному році. Закупівля проводилася за співфінансування міського бюджету та Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Загальний обсяг фінансування склав близько 38 мільйонів гривень. З них 20 мільйонів взяв на себе бюджет Запоріжжя, інші 18 мільйонів аеропорт за рахунок своїх оборотних коштів, - зазначив Володимир Буряк.