У Запоріжжі триває боротьба зі стихійними ринками

05.06.2018 15:10

Сьогодні в Хортицькому районі Запоріжжя інспекція з благоустрою міської ради спільно з представниками Нацполіціі провели рейд з метою припинення стихійної торгівлі. В ході рейду на продавців, які порушили правила, були складені протоколи, а товар вилучили.

Черговий рейд по боротьбі з нелегальною торгівлею відбувся на проспекті Ювілейному, 23 В. Ринок, що тут розгорнувся, працює стихійно.  Товар продається без дотримання санітарних норм і документів.  Крім того, в кінці дня торговці залишають після себе сміття.

За словами начальника інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталія Змієнко, такі рейди будуть тривати і надалі. Адже торговці стихійних ринків не лише порушують правила благоустрою вулиць та залишають після себе територію в антисанітарному стані, а й займаючись підприємницькою діяльністю, не платять податки.

В ході рейду було складено 2 протоколи по ст.152 (порушення благоустрою) та 3 протоколи по ст.160 (торгівля у невстановлених місцях) КУпАП. Вилучено товару на суму майже 20 тисяч гривень. Всім стихійникам загрожує штраф, максимальна сума якого 1700 грн.