Координаційна рада розпочала розгляд проектів «Громадського бюджету-2018»

06.06.2018 13:05

Прийом проектів на участь у Громадському бюджеті 2018 завершено. За місяць запоріжці запропонували 69 ініціатив, кращі з яких будуть реалізовані у наступному році.

Координаційна рада з питань Громадського бюджету почала розгляд проектів, які подавали громадяни на бюджет участі. Всього було подано 69 проектів. Кожен з них буде детально розглянутий на правильність оформлення і відповідність необхідним вимогам. Після вивчення поданих проектів членами Координаційної ради вони будуть передані для детального опрацювання в профільні управління та департаменти міськради.

Розгляд проектів триватиме до 26 серпня. Голосування за найкращі ініціативи розпочнеться 1 вересня 2018 року.

На ініціативи громади з міського бюджету виділено 10 млн. грн. Проекти, які за результатами голосування наберуть найбільшу кількість голосів, будуть реалізовані в 2019 році.

Нагадаємо, що цього року були внесені зміни, які вдосконалюють механізми реалізації громадського бюджету. Зокрема, проекти, які беруть участь у громадському бюджеті, підрозділяються на великі та малі. Малий має підтримку – не менше 200 осіб (крім автора), великий – не менше 300 осіб (крім автора). Орієнтовна вартість одного малого проекту після детальної перевірки та оцінки не має перевищувати 300 тис. грн., великого - 1млн. грн.