У Запоріжжі нагородили обдаровану молодь

06.06.2018 14:18

Сьогодні у великому залі Запорізької міської ради відбулося вручення сертифікатів премій міського голови представникам обдарованої молоді Запоріжжя. Стипендіатів привітав міський голова Володимир Буряк.

Серед одержувачів стипендії молоді вчені, студенти Запорізького національного технічного університету, Запорізького національного університету, Запорізької державної інженерної академії, Запорізького державного медичного університету, Класичного приватного університету, ряду інших вузів, коледжів, закладів профтехосвіти. Володарів стипендій визначали вищі навчальні заклади за результатами навчання, громадської діяльності студентів і так далі.

Міський голова Володимир Буряк привітав обдаровану молодь, висловив упевненість, що це не остання нагорода в їх житті.

- Упевнений, що ви будете активно працювати на розвиток рідного Запоріжжя, запорізької громади. Завдання ж міської влади забезпечити для молоді умови, щоб вона залишалася в місті. Для цього необхідна велика робота. Один із прикладів - первинна медицина, де вдалося ввести доплати з міського бюджету для медиків. Це дозволило нам зберегти колективи, залучити до роботи молодих фахівців, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк підкреслив, що міська влада і надалі продовжуватиме підтримувати обдаровану молодь.

Нагадаємо, премії міського голови обдарованій молоді вже традиційно вручають двічі на рік. Щорічно розмір премії, що фінансується з бюджету міста, збільшується. Зростає і кількість номінантів. Так в минулому році разова виплата для студентів вузів становила дві тисячі гривень, в цьому році - 2600 гривень. Всього в цьому році на реалізацію програми підтримки обдарованої молоді направлено 2,6 мільйона гривень.

Цього разу премії міського голови отримають 613 осіб. Кращим з них сертифікати вручили сьогодні. Решта отримають їх в урочистій обстановці в своїх вузах. Для цього сертифікати вручили проректорам відповідних вищих навчальних закладів.