Володимир Буряк: «Під час реконструкції проспекту Маяковського ми застосовуємо комплексний підхід»

25.07.2017 11:30

У Запоріжжі триває реконструкція проспекту Маяковського. Цього року заплановано завершити другу чергу робіт, яка включає реконструкцію пішохідної зони від вул. Л. Жаботинського до вул. Патріотичної та дороги від пр. Соборного до вул. Патріотичної.

Роботи знаходяться на особистому контролі міського голови Володимира Буряка.

Сьогодні, 25 липня, Володимир Буряк провів виїзну нараду на проспекті Маяковського.

Відзначимо, що перший етап реконструкції проспекту Маяковського розпочався в 2016 році, але через невиконання підрядником своїх зобов’язань роботи завершилися лише в травні цього року. Це пішохідна зона від проспекту Соборного до вулиці Л. Жаботинського.

Оскільки міська влада мала претензії не лише щодо дотримання строків, але й до якості робіт, договірні відносини з попередньою підрядною організацією припинені. Реконструкцію наступної ділянки пішохідної зони проспекту Маяковського виконує інша фірма, яка виграла тендер. Це ділянка від вул. Леоніда Жаботинського до вул. Патріотичної. Роботи розпочато у червні 2017 р.

Буде виконано ремонт твердого покриття на площі понад дві тисячі квадратних метрів, озеленення – на площі понад тисячу квадратних метрів. Проектом передбачене будівництво пішохідної алеї з декоративним мощенням, облаштування газонів та квітників, малих архітектурних форм, нова укладка водогінних мереж, нове освітлення зі встановленням сучасних паркових світлодіодних світильників, озеленення парку.

Центральною композицією оновленого проспекту Маяковського стане мала архітектурна форма у вигляді годинника, на якому вказана відстань від Запоріжжя до його міст-побратимів та різних міст України.

Наразі тут вже вкладено 150 метрів водоводу діаметром 400 міліметрів, облаштовані дві водогінні камери для врізання та подальшого перепідключення споживачів води, колодязь для пожежного гідранта, знесені старі зелені насадження, встановлено 40 метрів гранітного бордюру та інше.

- Під час проведення робіт з реконструкції на різних об’єктах ми не обмежуємося простим благоустроєм, а також виконуємо заміну інженерних мереж. Це стосується і цієї ділянки проспекту Маяковського. Тут буде замінена ділянка водоводу, який не ремонтувався багато років. Частина робіт вже виконана. Це необхідно, щоб по завершенню благоустрою нам не довелося розкопувати відремонтовану дорогу та тротуар для відновлення проблемного водогону, - сказав Володимир Буряк.

Тим часом на проспекті Маяковського ведуться й масштабні дорожні роботи, які стартували 6 червня. Загальна протяжність ділянки від пр. Соборного до вул. Патріотичної, що ремонтується – 750 метрів. Реконструкція виконується з обох боків проспекту.

Тут іде ремонт не лише дорожнього полотна. Проект реконструкції магістралі передбачає встановлення гранітного бордюру, заміну асфальтового покриття, укладку бруківки на тротуарах і заїзних «кишенях» для автомобілів.

На ділянці від пр. Соборного до вул. Жаботинського основні роботи вже завершені. Вкладені асфальт і бруківка на тротуарах. Тепер шляховики перейшли до очищення ділянки від вул. Л. Жаботинського до вул. Патріотичної.

Міський голова підкреслив, що під час благоустрою проспекту Маяковського застосовується комплексний підхід, реконструюється дорога, пішохідна зона, йде заміна водогінних мереж, облаштовуються паркувальні «кишені». Після завершення робіт ця ділянка проспекту Маяковського буде зручною як для автомобілістів, так і для пішоходів.

Підбиваючи підсумки виїзної наради, міський голова Володимир Буряк нагадав, що другий етап реконструкції проспекту Маяковського має завершитися не пізніше 31 серпня. Саме таке завдання поставлене перед підрядними організаціями. КП «Управління капітального будівництва» зі свого боку має тримати на своєму постійному контролі виконання графіка робіт, їх якість.

- Роботи треба завершити до 1 вересня. Підрядники обіцяють зробити для цього все можливе. Тут поряд розташована школа. Думаю, що 1 вересня школярам та їхнім батькам буде приємно прогулятися оновленим проспектом Маяковського, - відзначив Володимир Буряк.