Запоріжжя стало освітнім центром для молодих педагогів з усієї України та інших країн світу

07.06.2018 12:33

7 червня в центрі розвитку «Анаель» відбулось урочисте відкриття II Всеукраїнського Форуму «Асоціації молодих освітян». Протягом двох днів вчителі з різних регіонів України та інших країн світу будуть спілкуватися, навчатися, обмінюватися досвідом та напрацюваннями в освітній галузі.

Вже другий рік поспіль Запоріжжя стає освітнім центром для молодих педагогів з усієї України. На II Форум «Асоціації» для обміну досвідом підготовки молодих спеціалістів приїхали делегації освітян не лише з різних регіонів країни, а й зарубіжні гості – співробітник Американської ради з міжнародної освіти в Україні Джозеф Білз та співробітник Почесного консульства Республіки Кот-д’Івуар у м. Дніпро Андре Абле. Також у форматі он-лайн спілкування до Форуму приєдналися колеги з Естонії та Казахстану.

З відкриттям Форуму учасників привітав заступник міського голови Валерій Еделєв.

- У Запоріжжі живуть і працюють креативні педагоги. І ті виклики, які на сьогодні стоять перед освітньою галуззю, досить цікаво, креативно і своєчасно вирішуються нашими освітянами. Підтвердженням цьому є проведення вже другого Форуму «Асоціаціі молодих педагогів», на якому збираються молоді спеціалісти не лише з України, а й з інших країн. Сьогодні ми створи таку платформу для спілкування фахівців освітньої галузі для того, щоб вони тут могли обговорити найрізноманітніші проблеми та шляхи виходу з них, адже сучасна освіта вимагає сучасного підходу, та має йти попереду розвитку суспільства. І у Запоріжжі є ціла плеяда молодих педагогів, які здатні не лише давати нові знання, а й навчати, як отримати ці знання самостійно, – відзначив Валерій Еделєв.

Протягом двох днів молоді освітяни будуть спільно обговорювати освітні інновації в рамках реформування, шукати кращі відповіді на фахові питання, визначати власні унікальні способи професійного вдосконалення та фахової реалізації. Для цього організатори – департамент освіти і науки Запорізької міської ради – підготували тренінги, консультації, коворкінг і екскурсійну програму.

Серед спікерів - ТОП-5 фіналіст у всеукраїнському відборі конкурсу Global Teacher Prize Владислав Качур, редактор газети «Початкова освіта» у видавництві Шкільний світ Володимир Алєксєєв, голова ГО «Єврошлях» Вікторія Ломака та інш.

Також всі учасники візьмуть участь у флеш-мобі «АМО об’єднує молодь» та долучаться до Quest Time від лідерів АМО «Запоріжжя – європейське місто».