Запорізький МФК «Металург» очолив Олег Таран

07.06.2018 13:23

Запорізький МФК «Металург» виходить на новий етап розвитку. У новому сезоні команда планує виступати у другій лізі Чемпіонату України. Серйозність намірів запоріжців підтверджує той факт, що тренувати нашу команду в другій лізі буде відомий український футболіст і тренер Олег Таран.

Сьогодні міський голова Володимир Буряк зустрівся з Олегом Тараном. Обговорювалися плани розвитку МФК «Металург» (Запоріжжя), перспективи виступу запоріжців у другій лізі.

- Запоріжжя складно уявити без великого футболу. У наступному році МФК «Металург» гратиме у другій лізі. Сьогодні про це можна говорити практично зі 100% упевненістю, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що в Запоріжжі вдалося зберегти дитячу футбольну школу «Металурга», яка стала комунальною. Був створений МФК «Металург». Завершується створення команди U-19. В результаті вихованці запорізького футболу отримують можливість грати, розвивати своє футбольне майстерність.

- Запоріжці мають право на хорошу футбольну команду. Ви здатні таку команду створити. Наша команда є власністю громади. У ній грають запоріжці. Запорожці вболівають за неї. Це підтверджує і відвідуваність матчів в аматорському чемпіонаті, яка перевищує навіть показники української Прем'єр-ліги, - зазначив Володимир Буряк.

Олег Таран повідомив, що кістяком «Металурга» будуть місцеві вихованці. Але команді необхідно і підсилення. Однак про кандидатури новачків говорити поки рано.

- Для нас це величезна відповідальність. Ми грали в Запоріжжі, тренували запорізькі команди. Приблизно через десять днів плануємо зібрати команду на збори, - повідомив Олег Таран.

Також у зустрічі брав участь помічник Олега Тарана, відомий футболіст і тренер Євген Яровенко. У колекції нагород цього футболіста золота медаль Олімпіади в Сеулі.

За словами Євгена Яровенка, Запоріжжя було і залишається футбольним містом. Є всі умови для роботи.

- Можу сказати, що ми завжди ставили перед собою максимальні завдання. Давали результат. Досить згадати завойовані двічі бронзові медалі Чемпіонату України, - підкреслив Євген Яровенко.

Олег Таран та Євген Яровенко знайомі із запорізьким футболом. Обидва в різні роки грали в «Металурзі» (Запоріжжя). Олег Таран успішно тренував запорізький «Металург», завоювавши четверте місце і вивівши запорожців в Кубок УЄФА. Євген Яровенко працював головним тренером у іншому запорізькому клубі - «Торпедо».

Відзначимо, МФК «Металург» (Запоріжжя) був створений рік тому. Досить успішно виступає в Чемпіонаті України серед аматорів. У наступному сезоні запоріжці планують грати в другій лізі Чемпіонату України.

Важливим є той факт, що для виступів у команди є необхідна інфраструктура і фінансування. Домашня арена «Металурга» стадіон «Славутич-арена» повністю відповідає вимогам. Адже на ньому виступає і луганська «Зоря».

Міський голова Володимир Буряк прокоментував зустріч з тренерами «Металурга» на своїй публічній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».