Запоріжці віддали данину спорту та здоровому способу життя в Олімпійський день

09.06.2018 13:40

В обласному центрі відбулося традиційне спортивне свято «Олімпійський день». Запоріжці різного віку, професійні спортсмени та аматори об'єдналися в цей день, щоб своїм прикладом довести: спорт - це корисно та весело.

Парк Трудової Слави сьогодні на кілька годин став великою спортивною ареною. Тут пройшли змагання з бігу на честь всеукраїнського «Олімпійського дня». Подібні заходи проводяться в багатьох країнах світу, в тому числі і в містах України. Сьогодні спортивне свято відбулося в Запоріжжі.

Городяни проявили велику активність. На захід прийшли кілька сотень людей. Усі вони обирають здоровий спосіб життя та своїм особистим прикладом та досвідом пропагують фізичну культуру та спорт. 

Організатори заходу – Запорізьке обласне відділення Національного олімпійського комітету України спільно з департаментом спорту, сім'ї та молоді Запорізької міської ради.

Перед стартами пройшла масова розминка. Потім відбулися легкоатлетичні забіги за віковими групами на різні дистанції - 30, 60, 100 і 1000 метрів.

- У Запоріжжі як зазвичай «Олімпійський день» проводиться дуже масово. Близько 1000 запоріжців сьогодні зібралися тут, щоб зайнятися спортом. Але головне завдання - це щоб все більше молоді, хлопчиків і дівчаток приходили в наші ДЮСШ. Щоб все більше дітей і молоді обирали спорт. Сьогодні в заході бере участь Олімпійська чемпіонка Ольга Стражева. Діти будуть бачити і розуміти, що олімпійські нагороди – це можливо, якщо добре тренуватися, обирати спорт основним напрямком своєї діяльності. Запоріжжя є і буде спортивним містом, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Учасники «Олімпійського дня» були відзначені нагородами та подарунками.