Сміття вивозять, але в фірмових пакетах. Порушників штрафуватимуть

11.06.2018 16:36

Недобросовісні жителі як і раніше не бажають оплачувати вивіз сміття і отримувати фірмові пакети. Вони продовжують виставляти сміття не в брендових пакетах, а в іншій тарі. При цьому підприємство «Вельтум-Запоріжжя» вже не один раз інформувало городян, що сміття буде вивозитися лише у фірмових зелених пакетах. Наявність таких пакетів підтверджує, що послуга оплачена. Все це призводить до проблем з вивезенням сміття з приватного сектора.

Подібна ситуація склалася в ряді кварталів приватного сектора Запоріжжя. Один із прикладів - квартали №19 і №20 в Космічному мікрорайоні міста.

Квартал №20 знаходиться на вулиці Космічній. Фірмові пакети підприємство тут надало 25 травня. Було роздано близько трьох тисяч пакетів.

- Всі поступово звикають до пакетного збору сміття. Наші жителі виставляють сміття в фірмових пакетах. Ведемо роботу з тими, хто не платить за вивіз сміття. У той же час щодня до нас приносять сміття з сусідніх вулиць, які розташовані нижче. Одна з них Балка Поповка. При цьому сміття приносять в звичайних пакетах. В результаті утворюються такі ось звалища, - розповіла голова квартального комітету №19 Оксана Симонова.

За словами генерального директора ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Ігоря Бурчака, минулого тижня підприємство пішло на поступки жителям кварталу №19, вулиці Балка Поповка. Було вивезене сміття в звичайних пакетах. При цьому жителів попередили, що це в останній раз.

- На цьому тижні ситуація знову повторилася. Ви бачите, що біля кожного стовпа стоять пакети різних кольорів, але не фірмові зелені. Якщо зараз піти на поступки недобросовісним мешканцям, то ми ніколи не наведемо лад з вивезенням сміття. Запоріжці повинні розуміти, що вивезення сміття є такою ж комунальною послугою, як і інші. Її необхідно оплачувати, - заявив Ігор Бурчак.

Фактично запоріжці, які не бажають платити за вивезення сміття, самі створюють стихійні сміттєзвалища в самому центрі міста. Однак необхідно пам'ятати, що подібні порушники можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності за порушення Правил благоустрою.

- Люди ігнорують правила роботи з побутовими відходами. Ми отримали звалища практично під кожним стовпом. Будемо розмовляти з районною адміністрацією, інспекцією з благоустрою. Необхідно виявляти порушників, штрафувати їх. Може бути, що після штрафу вони зрозуміють, що простіше заплатити за вивезення сміття, - зазначив Ігор Бурчак.