Одразу в декількох дворах Вознесенівського району з'явилася сучасна система зовнішнього освітлення

14.06.2018 12:51

В обласному центрі триває міська програма по освітленню вулиць і дворів, яка стартувала з 2016 року. За цей період сучасна система зовнішнього освітлення з'явилася в сотнях дворів. Завершена реконструкція мереж ще в кількох дворах Вознесенівського району.

Цілий квартал, що охоплює внутрішньодворові території вулиць Незалежної України, Рекордної і Сталеварів, тепер із сучасною системою зовнішнього освітлення. Тут була виконана реконструкція мереж із заміною старих світильників на сучасні світлодіодні, електроопор, повітряних ліній на провод СІП.

- Обладнання було застаріле, зношення фактично повне - 70%. Система зовнішнього освітлення по даній ділянці пропрацювала більше 40 років. Сучасні світлодіодні світильники мощністю 50Вт, з більшою світловіддачею і не вимагають частої заміни, ніж старі ртутні потужністю 250Вт. А це істотна економія енергоспоживання. Труднощі при роботах створював автотранспорт, який залишають на зеленій зоні та під стовпами освітлення городяни, - розповів електромонтер ЕТР № 2 КП «Запоріжміськсвітло» Віктор Нікітенко.

На реконструкцію мереж знадобилося 10 днів. Завершено пуско-налагоджувальні роботи і об'єкт готовий до експлуатації.

- Роботи виконувала підрядна організація. Встановлено 30 сучасних світлодіодних світильників, замінено 15 електроопор аварійних, проведено 900 м проводу СІП. Крім того автоматизована система управління, що дозволяє включати і вимикати, виконувати контроль за станом мережі безпосередньо з диспетчерської служби, не виїжджаючи на об'єкт. У літній період освітлення вмикається з 9 години вечора і до першої години ночі працює в 100% режимі, потім в черговому – забезпечують освітленість третину світильників, - зазначив начальник ЕТР № 2 КП «Запоріжміськсвітло» Дмитро Світлий.

Роботи по освітленню тривають в усіх районах Запоріжжя. У планах на 2018 рік виконати реконструкцію та будівництво мереж зовнішнього освітлення по 44 об'єктам. Будуть встановлені близько 350 електроопор, 1 664 сучасних світильників, прокладено 35 км проводу СІП.