У Запоріжжі почали монтувати каркас нового пасажирського терміналу аеропорту

14.06.2018 13:25

Будівництво нового пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» йде в цілодобовому режимі. На об'єкті працює понад сто осіб. Розпочато монтаж конструкцій каркасу терміналу. Ведуться роботи по монтажу ліфтових і сходових шахт. Сьогодні хід будівництва проконтролював міський голова Володимир Буряк.

Представники підрядної організації «Альтіс Констракшн» повідомили, що роботи йдуть безперебійно. Претензій по фінансуванню немає. У повному обсязі встановлені буронабивні палі. Облаштовано фундамент терміналу. Приступили і до робіт на допоміжних об'єктах - фундамент газової котельної, насосної станції.

- Новий пасажирський термінал - стратегічний об'єкт для міста. На сьогодні ніяких питань до роботи підрядника немає. Роботи йдуть за графіком. Нульовий цикл виконаний. Розпочато монтаж конструкцій каркаса терміналу, - зазначив Володимир Буряк.

Роботи були розпочаті 14 грудня. Вже видно, як будуть виглядати підвальні приміщення. Змонтована чверть конструкцій каркасу терміналу.

- Фірма приступила до монтажу каркасу терміналу. Це дає впевненість, що об'єкт може бути закінчений і трохи раніше термінів, передбачених графіком. Планові терміни завершення - кінець 2019 року. Запоріжжя отримає новий пасажирський термінал, який відповідає всім сучасним вимогам, - повідомив Володимир Буряк.

Нагадаємо, чинний пасажирський термінал Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» розрахований на 120 осіб на годину. Він уже не відповідає сучасним вимогам. Саме тому було прийнято рішення про будівництво нового терміналу. Відповідно до проекту його пропускна здатність 400 осіб на годину. При необхідності вона може бути збільшена.

- Сьогодні вже проводяться тендерні процедури для закупівлі необхідного обладнання терміналу. Для багажного відділення, ліфтів, систем опалення тощо, - розповів Володимир Буряк.

За словами директора Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» Віктора Біскупського, новий термінал в перспективі дозволить збільшити кількість обслуговуваних пасажирів до мільйона в рік.