У Запоріжжі активно відновлюють та розвивають спортивну інфраструктуру

14.06.2018 17:06

Міський басейн «Байкал» отримає нове життя. Після 50-ти років експлуатації його будівля почала руйнуватися. Міська влада виділила кошти, проводяться необхідні роботи з реконструкції. У новому сезоні басейн знову запрацює.

У Запоріжжі приділяється окрема увага розвитку спорту. Для цього створюються необхідні умови, щоб діти, молодь, дорослі мали можливість займатися різними видами спорту. У місті функціонують ДЮСШ різного спрямування, відкриваються спортивні майданчики і стадіони, вкладаються кошти в реконструкцію і розвиток вже існуючих об'єктів спортивної інфраструктури.

Один з важливих проектів  – реконструкція басейну «Байкал». Будівля знаходилася в передаварійному стані, було потрібно невідкладне проведення робіт.

Сьогодні заступник міського голови Анатолій Пустоваров провів виїзну нараду безпосередньо на об'єкті, ознайомився з ходом виконання реконструкції.

- Розвиток спорту в місті безпосередньо пов'язаний зі спортивною інфраструктурою, тому за останні роки ми зробили акцент на збереження діючої і створення нової інфраструктури. У басейні «Байкал» склалася передаварійна ситуація, виникли проблеми з несучою і основною стінами, які почали руйнуватися. В екстреному порядку зроблено ремонт. Він дуже складний з інженерно-технічного боку. З моменту введення в експлуатацію, а це 1969 рік, будівля не ремонтувалася. Залишилося питання по даху. Поставили завдання за літо відремонтувати покрівлю, щоб до нового сезону «Байкал» запрацював. На перспективу, це наступний рік, необхідно виконати всі зовнішні роботи, привести в порядок саму чашу басейну, вентиляцію, стелю, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Плавальний басейн «Байкал» є тренувальною базою для вихованців ДЮСШ «Хвиля». Як розповів директор басейну Ярослав Давиденко, с початку проведення реконструкції басейн був закритий. На цей період юні спортсмени займалися в інших басейнах, проте, вже на платній основі. Восени хлопці та дівчата зможуть повернутися в рідний басейн, де заняття проходять для них безкоштовно. Недивлячись на труднощі, тренування тривали. Юні плавці показали хороші результати на обласних змаганнях, які пройшли близько місяця тому - зайнявши чотири перших місця, три других і два третіх.

З поверненням в "Байкал" ДЮСШ "Хвиля" отримає новий потужний імпульс для розвитку. Займатися спортом у басейні зможуть і містяни.