У Запоріжжі привітали кращих медичних працівників

14.06.2018 16:30

Цієї неділі в Україні відзначають День медичного працівника. Напередодні професійного свята в концертному залі імені Глінки відбувся урочистий захід. На нього запросили кращих лікарів, медичних сестер Запоріжжя і Запорізької області.

Привітати медиків зі святом прийшли представники обласної і міської влади, профспілкових організацій. До присутніх звернувся і міський голова Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що День медичного працівника велике свято для лікарів, медсестер, технічних фахівців, які працюють у лікувальних закладах. У Запоріжжі тисячі медпрацівників, які з честю виконують свій професійний обов'язок, часто працюючи в дуже складних умовах.

- Можна було б багато сказати про те, що було зроблено для підтримки первинної медицини, лікарень. Однак головне сьогодні не допустити того, щоб молоді фахівці, пропрацювавши кілька років, покидали свої робочі місця, зберегти колективи медичних закладів. Для цього міська влада буде продовжувати працювати над створенням гідних умов праці для медиків, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що в Україні в цілому і в Запоріжжі зокрема триває реформування медицини. Ще багато чого потрібно зробити в цій сфері. При цьому важливо зберегти той досвід, ті напрацювання, які є в запорізькій медицині.

Кращі колективи лікувальних закладів, медичні працівники були нагороджені орденами, Почесними грамотами Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької обласної ради, виконавчого комітету Запорізької міської ради.