У Запоріжжі стартував ювілейний Чемпіонат України з аквабайку

16.06.2018 16:21

Десятки спортсменів з усієї України з'їхалися до Запоріжжя, щоб позмагатися в екстремальному виді спорту - аквабайку.

Сьогодні, 16 червня, в Запоріжжі стартував перший етап Чемпіонату України з аквабайку. Це десятий - ювілейний - чемпіонат, на який з'їхалися спортсмени з Дніпра, Сум, Черкас, Одеси,  Чернівців, Києва, Харкова та інших міст. Беруть участь в змаганнях і запорізькі аквабайкери.

Організатори заходу - Федерація аквабайку України та Департамент спорту, сім'ї та молоді Запорізької міської ради.

У суддівській колегії представники Федерації аквабайку України. Серед критеріїв оцінки не тільки швидкість, але також технічна чистота виконання елементів, маневреність.

Всього в змаганнях бере участь декілька класів мотоциклів в різних категоріях: паралельний слалом, драгрейсинг, кільцева гонка.

Сьогодні відбулося урочисте відкриття Чемпіонату України. Його учасники пройшли парадом по водній гладі Дніпра. Також стартували змагальні заїзди. Для глядачів підготували розважальну програму за участю запорізьких творчих колективів.

Проведення заходів такого рівня в Запоріжжі - це не тільки престижно і видовищно, але і дуже важливо для розвитку спорту і пропаганди здорового способу життя, кажуть організатори.

- У Запоріжжі активно розвиваються різні види спорту. У тому числі і аквабайк. В цьому році в місті почав працювати Міський яхт-клуб, на базі якого разом з Федерацією аквабайка України ми відкрили школу аквабайка. Кого зацікавить цей вид спорту зможуть прийти та займатися ним. Це хороша тренувальна база. Упевнений, що водні види спорту в Запоріжжі отримають хороший імпульс для подальшого розвитку, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров під час відкриття Чемпіонату України з аквабайку.

Змагання першого етапу Чемпіонату України продовжаться і завтра. Організатори та спортсмени чекають глядачів на Центральному міському пляжі.

Переможці чемпіонату України з аквабайку отримають необхідну ліцензію і представлятимуть Україну на чемпіонаті Європи в Бельгії, який відбудеться в липні поточного року.