У Запоріжжі відбулись тренінги, що були присвячені питанням гендерної рівності

18.06.2018 17:10

Спеціалісти Запорізького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді активно долучаються до вивчення новітніх технологій побудови взаємовідносин між подружжям. Аби мати змогу враховувати актуальний стан речей та вчасно і якісно відповідати на потреби клієнтів спеціаліст Центру на конкурсній основі взяла участь у тренінгу «Гендерна чуйність у журналістиці» в рамках проекту «Повага. Кампанія проти сексизму в українських ЗМІ та політиці». У ході тренінгу представники засобів масової інформації та державних структур з різних міст і регіонів України обговорювали питання гендеру і дискримінації, стереотипів, сексизму в сучасній журналістиці та політиці. Учасники та учасниці тренінгу поділилися досвідом роботи та проблемами, які виникають під час підготовки матеріалів на тему рівних прав чоловіків і жінок. Представлені кампанії «Щастя у чотири руки» та «Жінки – це 50% успіху Україні» надають можливість підвищити якість сімейного виховання та суспільного благополуччя.

Водночас в рамках проекту Ради Європи «Підтримка прозорості, інклюзивності та чесності виборчої практики в Україні» у Запоріжжі відбувся тренінг для представників органів місцевого самоврядування з просування та впровадження підходів гендерної рівності при ухваленні політичних та суспільних рішень на регіональному рівні.

Учасники заходу розглядали особливості національного законодавства та політики із забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків та жінок у контексті міжнародних зобов'язань України; нормативно-правовий доробок Ради Європи щодо гендерної рівності, стандарти та рекомендації Ради Європи щодо збалансованої участі жінок та чоловіків у процесі прийняття політичних та суспільних рішень. Також розглянули питання Секторальної політики та Європейські успішні практики впровадження гендерно-чутливого підходу у процесі прийняття суспільних рішень на місцевому рівні.

Особлива увага була приділена організації на місцевому рівні роботи з питань соціального захисту жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства.