Правоохоронці вважають, що програма «Безпечне місто» буде сприяти зменшенню кількості ДТП

19.06.2018 10:43

У Запоріжжі розробляють міську програму взаємодії органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів, спрямовану на вирішення важливих для міста питань. Серед них заходи щодо зниження кількості тяжких дорожньо-транспортних пригод, боротьба з вандалізмом і крадіжками комунального майна, недопущення «стихійної» торгівлі. Таке завдання поставив міський голова Володимир Буряк за підсумками наради за участю представників міської влади та правоохоронців.

У понеділок, 18 червня, в міськвиконкомі відбулась нарада, присвячена актуальним питанням взаємодії органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів. Розглядалися проблеми, вирішувати які можна лише спільними зусиллями.

Одна з актуальних тем - збільшення кількості тяжких дорожньо-транспортних пригод в Запоріжжі, що супроводжуються загибеллю людей, травмами. За словами представників патрульної поліції, в основному виникнення подібних ситуація пов'язане з перевищенням швидкісного режиму. Одна з найбільш проблемних ділянок в цьому відношенні - Набережна магістраль. Зазначалося, що найбільш часто швидкість перевищується на відремонтованих ділянках магістралей.

Представники патрульної поліції поінформували про заходи щодо запобігання ДТП, які вони реалізують. У той же час правоохоронці висловили думку, що поліпшенню ситуації повинне сприяти встановлення систем відеофіксації на найбільш завантажених магістралях. Тут вони розраховують на допомогу міської влади, зокрема в рамках реалізації програми «Безпечне місто».

- Запоріжжя за своєю ініціативою реалізує програму «Безпечне місто», хоча у проекту було багато противників. Одне з головних завдань програми - надання допомоги правоохоронцям в охороні громадського порядку, запобіганні та розслідуванні злочинів. Сьогодні в черговий раз можна переконатися, що такий проект дійсно необхідний, - зазначив Володимир Буряк.

За словами директора КП «Центр управління інформаційними технологіями» Юрія Орєшкіна, перший етап програми «Безпечне місто» успішно реалізується. Кілька камер вже встановлені і працюють в тестовому режимі для налагодження взаємодії з Центром обробки даних. В рамках першого етапу планується встановити 211 камер відеоспостереження в різних точках міста. Місця їх розміщення узгоджені з правоохоронцями. Це в'їзди в місто, проспект Соборний, місця проведення масових заходів, території біля адміністративних будівель і так далі.

Міський голова підкреслив, що в Запоріжжі також готові продовжувати роботу за заявками правоохоронних органів по встановленню світлофорів, обладнанню регульованих пішохідних переходів.

Також в ході наради розглядалася ситуація з вандалізмом, крадіжками комунального майна. Зазначалося, що поліція повинна активніше реагувати на подібні випадки, адже вони не тільки завдають шкоди місту, а й загрожують життю і здоров'ю городян. Досить згадати крадіжки люків, контактного проводу, розкрадання ліфтів. Ще однією темою обговорення стала боротьба зі «стихійною» торгівлею і участь в цій роботі поліції.

- Пропоную розробити спільно міську програму, яка стосуватиметься взаємодії міста та правоохоронців у вирішенні всіх проблемних питань. Це стосується як заходів по зниженню ДТП, так і боротьби зі «стихійною» торгівлею, вандалізмом, крадіжками комунального майна і так далі, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що місто готове надавати всю можливу допомогу правоохоронцям, проте в свою чергу розраховує на їх активну участь у вирішенні міських проблем.