Двори Олександрівського району прибирають від зрізаних гілок дерев

19.06.2018 13:05

У всіх районах обласного центру тривають роботи з благоустрою. Один з важливих напрямків - наведення чистоти та порядку на територіях. В Олександрівському районі в ці дні ведуться роботи з вивезення накопичених гілок дерев з дворів.

У дворах Олександрівського району працює спецтехніка, спільними зусиллями районної адміністрації, КП «Запоріжремсервіс», керуючої компанії «Місто для людей» наводяться чистота і порядок у дворах. Сьогодні в одному з дворів організований процес вивезення гілок, які одразу  на місці дробильної машиною переробляються в тріску.

- Існує сезонна проблема - у дворах утворюються сміттєзвалища гілок, які потім обростають сміттям. Подібні ситуації часто складаються з тієї причини, що гілки зносять після обрізки дерев ОСББ, мешканці приватного сектора, підкидають всі кому не лінь. Міська влада бере на себе вирішення даного питання. З міського бюджету виділяються кошти на ліквідацію на внутрішньоквартальних територіях звалищ гілок. Сьогодні спецтехніка і робочі прибирають гілки відразу по декількох об'єктах, задіяні чотири бригади - розповів заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Олександр Наріженко.

Також в районній адміністрації відзначають, що в роботі з вивезення гілок з дворів допомагають і підприємці (це близько 30% від загальних обсягів). У ці дні бригади прибирають від гілок внутрішньодворові території по вулицях Гоголя, Українській, Олександрівській, Жуковського, Тургенєва, Святого Миколая і іншим. Роботи ведуться за графіком. Всього в Олександрівському районі визначено близько 70 таких дворів.