У Запоріжжі відбудеться благодійний фестиваль «Мама + Я»

19.06.2018 16:15

У Запоріжжі другий рік поспіль в центральному парку культури і відпочинку «Дубовий гай» відбудеться благодійний фестиваль «Мама + Я». Він організований для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Це хлопчики й дівчатка з опікунських та прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, центрів соціально-психологічної реабілітації, інтернатних закладів міста та області. Фестиваль пройде 4 вересня. Реєстрація учасників уже відкрита.

Організатор фестивалю - благодійний фонд «Мама + Я». Захід відбудеться за підтримки міської влади.

Сьогодні в Запоріжжі на базі Агенції регіональних ініціатив відбулася прес-конференція, присвячена питанням проведення благодійного фестивалю «Мама + Я». У ній взяли участь директор Благодійного фонду «МАМА + Я» м. Дніпро Наталія Сивак, начальник служби у справах дітей Запорізької міської ради Наталія Сиворакша.

У програмі фестивалю: конкурс талантів, футбольні змагання, виставка творчих робіт та інше. Всі діти отримають подарунки, частування та позитивні емоції. Переможці концерту і конкурсів будуть запрошені до Києва на гала-концерт.

Організатори зазначають, що для участі в фестивалі необхідна реєстрація. Зареєструватися і задати питання можна за номерами телефонів: 067 563 41 83 та 099 362 83 22. Також пройти реєстрацію можна на сторінці фестивалю «МАМА + Я» в соціальних мережах. На початку серпня реєстрація буде завершена.

- Приїхати на саме свято можна і без офіційної регістаціі. Ми запрошуємо всіх. Погуляти, відпочити. Але якщо ми говоримо про участь в основних локаціях, то необхідна реєстрація. Наше спільне завдання - підтримати сиріт, дати можливість дітям проявити свої таланти. Також цей проект активно допомагає в напрямку усиновлення дітей, - зазначила Наталія Сивак.

У цьому році фестиваль отримав статус Всеукраїнського. Він пройде в Дніпрі, Запоріжжі та Кропивницькому. У Запоріжжі другий рік поспіль фестиваль підтримує міська влада. За словами Наталії Сиворакши, важливо забезпечити максимальну участь в заході дітей, позбавлених батьківського піклування.

- 132 дитини із Запоріжжя, позбавлених батьківського піклування, перебувають в інтернатних закладах області. Ми спільно з обласною службою у справах дітей зробимо все можливе, щоб вони змогли приїхати. Що стосується прийомних сімей, то ми хочемо залучити до участі в фестивалі якомога більшу кількість. Чим більше дитина бере участь в культурно-масових заходах, тим менше у неї часу на пустощі. Ми намагаємося забезпечити їм максимальну зайнятість. На такому фестивалі дитина цілий день зайнята, вона розвивається, дивиться на своїх однолітків, крім того, багато часу йде на підготовку, - сказала Наталія Сиворакша.

За словами організаторів, фестиваль «МАМА + Я» - це можливість дати кожній дитині виступити на великій сцені і проявити свій талант.

Минулого року фестиваль в Запоріжжі отримав великий успіх і став майданчиком для самореалізації 1300 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування з міста і області.