У центрі Запоріжжя з'явилися слони з туї

20.06.2018 13:41

Запорізькі озеленювачі продовжують прикрашати місто квітами, новими зеленими композиціями, які висаджують і встановлюють у всіх районах. Нововведенням цього року стали чагарники у вигляді звірів. Перші з них - слони з туї - висаджені на алеї парку Трудової Слави.

У Запоріжжі триває реалізація програми міського голови Володимира Буряка по квітковому озелененню міста, яка стартувала з минулого року. У 2018 році місто прикрасять ще близько 70 квіткових композицій. Це арки, дерева, фонтани і багато іншого. Ще одне нововведення в озелененні міста – чагарники у формі звірів. Сьогодні фахівці КРБП «Зеленбуд» в центрі міста висадили цілу сім'ю слонів з туї.

- У цьому році міська влада на чолі з міським головою Володимиром Буряком прийняли рішення, що вертикальне озеленення в місті треба збільшити. Ми урізноманітнили квіткові конструкції, збільшили їх кількість і внесли архітектурні топіарії. Вони живі – це туї, які вирощуються в розплідниках, потім надівається каркас для додання необхідних форм, в даному випадку звіряток. Туя розростається від низу до верху, заповнюючи повністю простір, - зазначила заступник директора КРБП «Зеленбуд» Валентина Дзюба.

Для створення трьох слонів знадобилося 12 чагарників туї. Для найбільшої з них – дорослої слонихи - використовували семирічні рослини. Для слоненят - чагарники, які вирощувалися близько 4 років. Каркаси поки не повністю заповнені зеленою масою, за два роки рослини підростуть, і слони будуть необхідної форми. Перед озеленювачами стоїть завдання ретельно доглядати за композиціями – поливати, удобрювати їх і підстригати, надаючи необхідну форму.

Дизайнер КРБП «Зеленбуд» Анна Дузенко розповіла, що подібні чагарники є лише у декількох містах України. Тепер ними зможуть милуватися запоріжці та гості міста.

Найближчим часом на бульварі Шевченка з'являться два лебедя і павич з туї, ще одна композиція на площі Маяковського – чагарник у вигляді білочки.

«Зеленбудівці» висловили надію, що городяни оцінять нововведення та їх працю – будуть тільки милуватися рослинами і фотографуватися на їх фоні, нічого не псуючи і не ламаючи.