Перший рейс «Запоріжжя - Барселона» вилетів до Іспанії

20.06.2018 14:52

Понад 160 пасажирів вилетіли сьогодні із Запоріжжя до Іспанії. Відбувся перший авіарейс «Запоріжжя - Барселона» авіакомпанії «Yanair».

Як розповів заступник директора з комерційних питань КП «Міжнародний аеропорт« Запоріжжя» Олексій Дубревський, рейс здійснювався літаком «Боїнг» 737-400. Зареєструвалося 163 пасажири. Це практично повне завантаження.

- Поки це чартерний рейс, який буде літати в літній період щосереди. У той же час є зацікавленість у відкритті вже в цьому році регулярного рейсу. Питання планується вирішити протягом декількох тижнів. Це ще один крок розвитку запорізького аеропорту. Було виконано ремонт злітно-посадкової смуги. Будується новий пасажирський термінал. При цьому міський голова Володимир Буряк поставив завдання, що працювати над збільшенням кількості обслуговуваних пасажирів, рейсів необхідно вже зараз, - розповів Олексій Дубревський.

В цьому році в Запоріжжі також відкритий новий чартерний напрямок на Даламан (Туреччина), з другого липня почне літати регулярний рейс «Запоріжжя - Варшава».

- Вже зараз можна сказати, що завдання поставлене Володимиром Буряком виконується. Робота по збільшенню кількості обслуговуваних рейсів і пасажирів приносить результати. За п'ять місяців цього року аеропорт обслужив 152 тисячі пасажирів. Це на 85% більше показників відповідного періоду минулого року, - повідомив Олексій Дубревський.

Виліт рейсу «Запоріжжя-Барселона» відбувся о 14:32, так як авіакомпанія сьогодні трохи перенесла час відльоту. Однак вже через кілька годин пасажири будуть в Барселоні.