У Запоріжжі працюють над працевлаштуванням військовослужбовців

20.06.2018 17:00

В рамках обласної акції «Декада служби зайнятості для військовослужбовців» у Запоріжжі в Шевченківському районному центрі зайнятості пройшов День відкритих дверей для військовослужбовців та учасників АТО.

В центрі працював інформаційний куточок, де відвідувачі отримували консультаційні послуги фахівців служби зайнятості, Першого запорізького місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги, військового комісаріату.

В рамках Дня відкритих дверей відбувся профконсультаційний семінар «Презентація послуг з професійного навчання» за участю представників АТ «Мотор Січ», ТОВ «Прогрес-машбуд», ТОВ «Рада 2007». Представники роботодавців розповіли про можливість проходження навчання безпосередньо на виробництві, про умови праці та соціальні гарантії. Також присутнім презентували центри професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Послуги служби зайнятості не обмежуються лише вирішенням питань соціального характеру та сприянням у працевлаштуванні, а й включають надання послуг з психологічної адаптації бійців.

Тим часом в приміщенні Шевченківського райвійськкомату було організовано та проведено ярмарок вакансій за професією «військовослужбовець» за участю заступника начальника відділення комплектування Шевченківського районного військового комісаріату старшого лейтенанта Максима Казакова, заступника голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району Зої Лимарчук та директора Шевченківського РЦЗ м. Запоріжжя Алли Щербини.

Працівники військкомату познайомили присутніх, а це чоловіки від 18 до 50 років, з умовами проходження військової служби за контрактом, соціальним пакетом військовослужбовця, місцями проходження служби. Фахівці центру зайнятості розповсюдили буклети про послуги служби зайнятості та надали присутнім індивідуальні інформаційні консультації з питань професійної орієнтації, професійного навчання та працевлаштування.