Володимир Буряк: «До початку будівництва нового пасажирського терміналу ремонт дороги до запорізького аеропорту має бути завершений»

26.07.2017 11:50

У Запоріжжі продовжується капітальний ремонт дороги до Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» на ділянці від Військового містечка до аеропорту.

Роботи розпочато наприкінці червня. Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів виїзну нараду, під час якої проконтролював хід капітального ремонту цієї міської магістралі.

У 2016 р. закінчився перший етап реконструкції дороги до Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». На ділянці від траси Харків-Сімферополь до Військового містечка замінено асфальтне покриття, облаштовано заїзди у двори, зупинові комплекси, паркувальні «кишені», прибрано територію, яка прилягає до дороги.

Тепер шляховики виконують капітальний ремонт наступної ділянки дороги – від Військового містечка до аеропорту. Всього, в межах другої черги, буде капітально відремонтовано майже три кілометри дороги до запорізького аеропорту.

Планом передбачається встановлення бетонних бордюрів, асфальтування, облаштування основи під шляхове полотно, виїздів, з’їздів, місць для зупинок та паркування, посадкових майданчиків, встановлення нових дорожніх знаків, нанесення розмітки, благоустрій тротуарів та зеленої зони.

Зараз тривають підготовчі роботи. Демонтовані бордюри, йде процес розширення проїжджої частини. Облаштовані 400 погонних метрів «корита» під основу дороги, 300 метрів «корита» під бордюрні блоки. Найближчим часом робітники візьмуться за будівництво тротуарів, нових зупинкових комплексів.

Після завершення підготовчих робіт почнеться головна фаза ремонту – фрезерування існуючого дорожнього покриття, а згодом і укладка нового асфальту.

- Дорога в аеропорт є одним із стратегічних об’єктів для Запоріжжя. Минулого року ми виконали перший етап комплексних робіт з укладенням нового асфальту, облаштуванням зупинок громадського транспорту, паркувальних «кишень». У червні 2017 року розпочались роботи на ділянці дороги, яка веде безпосередньо до аеропорту, - сказав міський голова Володимир Буряк.

Варто відзначити, що реконструкція дороги – лише один з елементів міської програми з розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». У 2017 році в аеропорті виконаний ремонт головної злітно-посадкової смуги, що дозволило подовжити строк її безпечної експлуатації на кілька років.

У Запоріжжі також розуміють, що міжнародний аеропорт повинен мати сучасний пасажирський термінал, який, на жаль, зараз відсутній в запорізькому аеропорті.

- Проект нового пасажирського терміналу вже готовий. На сьогодні він пройшов узгодження в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України. Таким чином ми й надалі будемо поступово рухатися в напрямку початку будівництва терміналу. Наразі вже оголошені торги для вибору підрядника з будівництва нового пасажирського терміналу, - відзначив Володимир Буряк.

Нагадаємо, міський голова Володимир Буряк представив концепцію будівництва сучасного пасажирського терміналу для обслуговування пасажирів міжнародних авіарейсів. За планом новий термінал зможе обслуговувати не менше 400 осіб на годину. Його площа складе майже тринадцять тисяч квадратних метрів. Кошти, необхідні для початку робіт, вже передбачені бюджетом Запоріжжя.

- До моменту початку будівництва нового пасажирського терміналу капітальний ремонт дороги до Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» має бути завершений. Саме таке завдання на сьогодні стоїть перед підрядником, - наголосив Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що в межах капітального ремонту заплановане розширення дороги на ділянці від Військового містечка до Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Це вимога часу, адже якість рейсів, які обслуговуються в запорізькому аеропорті, постійно зростає, таким чином зростає і навантаження на дорогу, якою пасажири приїжджають в аеропорт і повертаються знову в місто.