Жителям приватного сектора нагадують - сміття вивозять лише в зелених пакетах

21.06.2018 14:00

Значна частина жителів приватного сектора почала пакувати тверді побутові відходи в фірмові зелені пакети ТОВ «Вельтум-Запоріжжя», а не в іншу тару. Позитивну тенденцію відзначили на самому підприємстві. Фахівці відзначають - завдяки цьому зараз практично відсутні збої графіку вивезення сміття з приватного сектору. Втім, недобросовісні жителі все ж залишилися. Представники підприємства нагадують про необхідність використання саме зелених брендованих пакетів.

Вулиця Сікорського в Шевченківському районі була однією з найпроблемніших у цьому відношенні в місті. Після повернення до брендованої тари з 1 червня, тут тільки 30% населення використовували зелені пакети. Більшість місцевих жителів як і раніше складали сміття в червоні пакети старого зразка або у власну тару. Таке сміття працівники ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» не забирають. На підприємстві неодноразово пояснювали причину - тільки наявність зеленого пакету підтверджує, що послуга сплачена. Через нерозуміння місцевих жителів виникали проблеми з вивезенням сміття.

- Ми неодноразово зверталися до мешканців Запоріжжя і розповідали, що повертаємося до брендованої тари. Люди не відразу в це все включилися, багато негативу було. Але на цьому тижні ситуація змінилася на краще. Ми бачимо, що на цій проблемній ділянці 90% жителів приватного сектора нас почули. Щоб донести до людей інформацію ми почали спільно працювати з районними адміністраціями, стали частіше виїжджати в квартали - працювати з населенням, люди приходять до нас на прийом, ми їм все пояснюємо, - розповів генеральний директор ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

Подібна ситуація - по всьому місту. Втім, недобросовісні жителі в невеликій кількості ще залишилися. Представники підприємства нагадали - не дотримання нових правил призводить до стихійних звалищ на вулицях і навіть до штрафів.

- Червоні пакети і будь-яку іншу тару ми вже не забираємо. Збираємо тільки брендовані пакети. У Запоріжжі буде створено робочу групу на чолі з районними адміністраціями, з інспекцією з благоустрою, з комунальним підприємством «Комунсантрансекологія» і за участю підприємства «Вельтум». Це питання буде обговорюватися фахівцями, вони контролюватимуть ситуацію, і, якщо людина буде захаращувати свою прилеглу територію, його інспекція з благоустрою та районна адміністрація будуть штрафувати, - нагадав Ігор Бурчак.