У Запоріжжі обговорили актуальні питання енергозбереження

21.06.2018 16:20

Сьогодні в Запорізькій міській раді відбулося спільне засідання в рамках круглого столу асоціації підприємств будівництва та житлово-комунального господарства України. Основне питання, яке розглядали учасники заходу - впровадження та ефективність енергозберігаючих технологій на підприємствах. У заході взяли участь фахівці в питаннях енергозберігаючих технологій і представники комунальних підприємств та підприємств промислового комплексу Запоріжжя. У засіданні взяв участь перший заступник міського голови Сергій Мішок. Він зазначив, що питання енергозбереження є пріоритетними для міста.

- Місто активно займається питаннями енергозбереження. У нас на це виділяються бюджетні кошти. Прикладом є три дитячих садки, які практично готові і розпочато роботи в трьох будівлях систем освіти і охорони здоров'я. Крім цього, для реалізації масштабних проектів по тепломодернізації будівель ми залучаємо кредитні кошти за програмами європейських фінансових інституцій - Європейського інвестиційного банку та Німецького державного банку KFW. Також у нас реалізується програма з освітлення. За два роки ми замінили близько 4 тисяч світлоточок, - зазначив Сергій Мішок.

В ході роботи «круглого столу» члени асоціації підприємств будівництва та житлово-комунального господарства України поділилися з представниками запорізьких підприємств сучасними напрацюваннями та досвідом впровадження на підприємствах в інших містах енергозберігаючих технологій. А також виступили з пропозицією провести на деяких підприємствах презентацію сучасних технологій в галузі енергозбереження.