У Запоріжжі розпочав працювати ще один маршрут з великими автобусами

22.06.2018 09:30

Сьогодні у Запоріжжі розпочав працювати ще один автобусний маршрут з автобусами великої місткості КП «Запоріжелектротранс». Це маршрут №59 «вул. Чумаченка - Набережна магістраль». Перший автобус вийшов на маршрут в 5.32 від зупинки «вулиця Чумаченка».

Новий автобусний маршрут з'єднує центр міста з Космічним мікрорайоном. Його будуть обслуговувати стомісні автобуси марки «МАЗ». Це вже четвертий маршрут в Запоріжжі, на якому працюють великі автобуси «Запоріжелектротрансу». Також такі автобуси обслуговують маршрути №17, №18, №72.

Відзначимо, в Запоріжжі в останні два роки велика увага приділяється розвитку комунального громадського транспорту. Реалізується програма Володимира Буряка «Запорізький трамвай», закуповуються великі автобуси.

Один з напрямків - придбання за кошти міського бюджету автобусів великої місткості, відкриття нових маршрутів, які обслуговують ці автобуси. Це маршрути великої протяжності, що з'єднують спальні райони з центром міста.

Головна мета відкриття цих маршрутів - вирішити проблему вивозу пасажирів зі спальних районів, перш за все в годину «пік». Таке завдання поставив перед управлінням з питань транспортного забезпечення та зв'язку міської ради міський голова Володимир Буряк.

Відзначимо, за два попередні роки було придбано 45 великих автобусів. У цьому році передбачається закупити ще 50 автобусів на умовах фінансового лізингу. Також продовжується робота над залученням коштів міжнародних фінансових інститутів для оновлення громадського транспорту, придбання автобусів, трамваїв та тролейбусів.