У Запоріжжі з’явиться мобільний офіс з надання адміністративних послуг

22.06.2018 11:00

Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ, що діє за дорученням уряду Німеччини в рамках проекту «Підтримка територіальних громад у зв’язку зі збільшенням кількості ВПО», передало філіям Центру надання адміністративних послуг м. Запоріжжя мобільний кейс з метою запровадження на території м. Запоріжжя послуг «мобільного адміністратора». Мобільні кейси отримали 25 міст Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей. Церемонія вручення відбулась у м. Дніпро. У ній взяв участь заступник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв.

Завдяки мобільному кейсу люди похилого віку, люди з інвалідністю та громадяни, які знаходяться на стаціонарному лікуванні, зможуть отримати послуги, не відвідуючи ЦНАП.

Найчастіше громадяни користуються такими послугами: реєстрація або зняття з реєстрації місця проживання особи, вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні 25- і 45-річного віку, соціальні послуги (пільги, допомоги), реєстрація нерухомості, послуги у сфері землекористування.

Мобільний офіс надає можливість надавати послуги громадянам вдома. Він складається з кейсу, який містить ноутбук, кольоровий принтер та сканер, портативний зчитувач ID карток для перевірки особи людини, камеру для відеофіксації процесу обслуговування клієнтів та модем для доступу до мережі Інтернет. Завдяки вбудованому акумулятору кейс може працювати до 8 годин без підзарядки. Також зручність кейсу полягає в тому, що для роботи з ним не потрібне окреме робоче місце.

Заступник міського голови Валерій Еделєв та представники департамента надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради висловили подяку директору проекту GIZ «Підтримка територіальних громад у зв’язку зі збільшенням кількості ВПО» Майку Маттесу та раднику проекту німецької федеральної компанії GIZ по м. Запоріжжя і Запорізькій області Вікторії Василенко за можливість впровадження нової якості надання адміністративних послуг у м. Запоріжжя.