У Запоріжжі відбудеться «День пацієнта», присвячений діабету

23.06.2018 10:35

Мета акції – підвищити обізнаність мешканців міста з питань, пов’язаних з захворюванням на діабет. Організатор акції – ГО «Діабетик».

За даними організаторів заходу, захворюваність на цукровий діабет в Запорізькій області щороку збільшується. За інформацією Запорізького обласного ендокринологічного диспансеру на обліку у Запорізькій області знаходиться понад 55 тис. хворих, з них 25 тис. у Запоріжжі. Тільки за 5 років чисельність хворих зросла на 4,8 тис.

Щоб підвищити інформованість населення про цукровий діабет та його профілактику з 2004 року ГО «Діабетик» проводить щорічну інформаційно-благодійну акцію до Всесвітнього дня діабету. Щоб надати ще більше інформації про захворювання, цього року відбудеться також додаткова акція, присвячена діабету ІІ типу.

27 червня в ПК «Орбіта» відбудеться «День пацієнта» на тему «Діабет ІІ тип». Стартує акція з 9 години ранку у холі палацу. О 10.00 відбудеться офіційне відкриття заходу у великій залі ПК «Орбіта».

За інформацією організаторів, усі учасники будуть мати змогу безкоштовно зробити експрес-аналіз на визначення глюкози у крові, виміряти тиск, отримати спеціалізовану літературу про діабет, прослухати лекції провідних спеціалістів щодо діабету.

Організатори акції наголошують: цукровий діабет – хронічне тяжке захворювання, є однією з причин ранньої інвалідності та смертності. Обізнаність людей з симптомами діабету забезпечує своєчасне виявлення та попередження ускладнень, поліпшує, а інколи і рятує життя людей.