Біля 700-річного Запорізького дуба відзначили свято Івана Купала

23.06.2018 12:05

Запоріжці зустріли свято Івана Купала за юліанським календарем. Згідно старого стилю, свято Івана Купала відзначається з 23 на 24 червня. Святкування відбулися на території історико-культурного комплексу «700-річний запорізький дуб». Організатори підготували для гостей свята насичену культурну програму.

Об'єкт «700-річний запорізький дуб» вже півтора року перебуває під опікою міського центру народної творчості «Народний дім». Цього літа фахівці центру підготували для жителів і гостей міста святкові заходи на кожні вихідні. Цього разу відзначали свято Івана Купала.

Для глядачів виступили актори театру «Ві» з виставою «Ніч на Івана Купала». Вони показали не тільки театралізоване дійство, але й різні обряди, в яких могли взяти участь присутні. Гості свята плели вінки, загадували бажання і стрибали через купальське вогнище.

Організатори запрошують запоріжців до 700-літнього дуба на кожні вихідні. Обіцяють цікаві розваги та яскраві враження.

- Наш бренд цього місця - Олег Григор'єв. Він кожні вихідні проводить біля дуба майстер-клас зі стрільби з козацького лука. Також ми співпрацюємо з усіма творчими колективами міста, тому кожен вихідний готуємо нові розважальні програми. Наприклад, 7 липня у нас запланована світська вечеря - виступатиме муніципальний духовий оркестр. Головна мета всіх організованих заходів - привернути увагу до цього місця, тому що воно знакове для всіх запоріжців. Це місце, де обов'язково повинен побувати кожен житель і гість Запоріжжя, - розповіла Аліна Єщенко, директор Запорізького міського центру народної творчості «Народний дім».