«Запоріжвогнетриву» - 85 років

23.06.2018 20:55

Одне з провідних підприємств Запоріжжя, ПрАТ «Запоріжвогнетрив», святкує 85-річчя. Святковий захід, присвячений цій події, відбувся сьогодні в Заводському районі, біля ПК «Молодіжний». На свято зібралися тисячі запоріжців. Серед них не лише працівники, ветерани «Запоріжвогнетриву» зі своїми рідними та близькими, а й жителі різних районів міста.

Генеральний директор ПрАТ «Запоріжвогнетрив» Сергій Гоман зазначив, що сьогодні підприємство продовжує розвиватися, зміцнювати свої позиції на ринку, розширює асортимент продукції і послуг.

Колектив підприємства привітали представники обласної та міської влади. До присутніх звернувся міський голова Володимир Буряк.

- Сьогодні свято не тільки у «вогнетривників», а й у Заводського району, у всього Запоріжжя. А причина цього одна. На цьому підприємстві працюють люди, які своєю працею дають можливість жити і розвиватися не тільки своєму підприємству, але і перш за все місту. Ви своєю працею приносите до бюджету гроші, які дійсно потрібні для розвитку міста Запоріжжя. Хочу подякувати вам усім. Сьогодні ваша робота, трудівників «Вогнетриву», дає можливість ремонтувати будинки, дороги, розвивати аеропорт, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова висловив впевненість, що колектив «Запоріжвогнетриву» буде продовжувати робити все можливе для розвитку свого підприємства. А якщо будуть розвиватися підприємства, то буде розвиватися місто. Це стосується не тільки «Запоріжвогнетриву», а й інших заводів.

Також колектив «Запоріжвогнетриву» привітав перший заступник голови Запорізької обласної ради Єгор Семенков. З вітальним словом до «вогнетривників» звернувся і генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

Кращі працівники підприємства були нагороджені медалями, Почесними грамотами Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької обласної ради, виконавчого комітету Запорізької міської ради.

У програмі свята виступи місцевих творчих колективів, майстер-класи, робота атракціонів, аніматори. Зоряними гостями заходу стали група «ТIK» і Віктор Романченко.

Відзначимо, завод «Запоріжвогнетрив» продовжує не тільки успішно працювати, а й розвиватися. ПрАТ «Запоріжвогнетрив» - провідний виробник вогнетривкої продукції в Україні. У 2017 році підприємство інвестувало понад 90 мільйонів гривень у модернізацію виробництва. Завод розширює спектр послуг, що надаються.

Не забувають і про працівників підприємства. У 2017 році колективний договір був виконаний в повному обсязі. На літню оздоровчу кампанію 2018 року направлено близько 2,2 мільйона гривень.