У Запоріжжі туристичні центри різних міст України підписали меморандум про співпрацю

25.06.2018 16:50

Сьогодні в Запоріжжі в рамках відкриття туристичного інформаційного центру був підписаний меморандум про співпрацю між туристичними інформаційними центрами різних міст України. Цей документ означає створення Національної мережі туристичних інформаційних центрів. Серед підписантів - міста Дніпро, Запоріжжя, Київ, Одеса, Полтава, Тернопіль, Умань, Нікополь та інші.

В ході урочистого заходу директор департаменту культури та туризму Сергій Білов зазначив, що Туристичний інформаційний центр стане центром з питань розвитку туризму міста Запоріжжя.

- Саме тут будуть розроблятися туристичні продукти, саме тут вони будуть реалізовуватися. Також Туристичний центр передбачає співпрацю міської влади з туристичним бізнесом, - сказав Сергій Білов.

В Туристичному інформаційному центрі крім надання інформаційних послуг, індивідуального підбору і організації екскурсійних турів, продажу сувенірної продукції, передбачена можливість для представників туристичного бізнесу приймати гостей, проводити переговори, бізнес зустрічі, укладати угоди. У центрі буде представлена інформація не лише про туристичні продукти Запоріжжя, а й інших міст.

В урочистому відкритті Туристичного інформаційного центру взяв участь президент Національної туристичної організації України, радник Першого віце-прем'єр-міністра України Іван Ліптуга. Він привітав запоріжців з цією знаковою подією.

- До відкриття інформаційного центру ми приурочили створення Національної мережі туристичних інформаційних центрів України на базі Національної туристичної організації. Це знакова подія для всієї України. Оскільки центр, який відкрили, створений відповідно до міжнародного стандарту, це центр міжнародного рівня. І він задає нову планку для подібних просторів. Це не лише інформаційний центр для туристів, а й хаб для представників туристичної галузі. У сучасному глобальному світі не туристичних міст немає. Будучи промисловим містом, Запоріжжя показує приклад багатьом туристичним містам, як потрібно ставитися до маркетингу свого міста, - зазначив Іван Ліптуга.

В ході заходу Іван Ліптуга провів презентацію планів роботи українських туристичних інформаційних центрів і проекту стандартизації їх роботи згідно з європейським форматом.