У Запоріжжі для фахівців органів місцевого самоврядування провели тренінг з питань доступу до публічної інформації

26.06.2018 10:55

Фахівці органів місцевого самоврядування вдосконалюють свої знання і навички у питанні доступу до публічної інформації. Тренінг провела регіональний представник Уповноваженого з прав людини у Запорізькій області Олена Дємєнєва.

Як зазначив директор департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради Валерій Зломинога, надання публічної інформації - важливий аспект роботи органів місцевого самоврядування.

- Я сподіваюсь, що після сьогоднішнього навчання кожен з присутніх вдосконалить свої навички, та рівень роботи у питаннях з доступу до публічної інформації буде лише підвищуватися, - підкреслив Валерій Зломинога та побажав присутнім продуктивного навчання.

Регіональний представник Уповноваженого з прав людини у Запорізькій області Олена Дємєнєва розповіла про діяльність Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, про права та обов’язки регіонального представника Уповноваженого у Запорізькій області.

Під час зустрічі Олена Дємєнєва розповіла про основні порушення, які виникають під час надання публічної інформації та термінах відповідей. Особливу увагу було приділено вимогам Закону України «Про доступ до публічної інформації» та нюансам розмежування понять «публічна інформація», «службова інформація», «конфіденційна інформація» тощо.

Також регіональний представник запросила присутніх звертатися за консультаціями до представництва у випадках, коли є сумніви стосовно надання тих чи інших даних