У Туристичному інформаційному центрі відбулася презентація фільму про Запоріжжя

26.06.2018 15:21

Сьогодні в Туристичному інформаційному центрі Запоріжжя перший офіційний робочий день. І вже сьогодні сюди були запрошені представники туристичного бізнесу на засідання Координаційної ради при Запорізькій міській раді з питань розвитку туризму та рекреації. В ході заходу автор і ведучий програми «Феєрія мандрів» Ігор Захаренко презентував фільм про Запоріжжя.

Зйомки програми про Запоріжжя телевізійний проект «Феєрія мандрів» провів у минулому році. Зараз фільм готовий до показу і сьогодні відбулася його офіційна презентація. Як розповів автор і ведучий проекту Ігор Захаренко, Запоріжжя є туристично-привабливим містом.

- Запоріжжя моє рідне місто. Тут я провів 5 кращих років свого студентського життя. Запоріжжя в фільмі показано не таким, як його представляють туристи. Ми дуже мало показували архітектуру і музеї, ми показали Хортицю, Дніпро, плавні, кручі, трохи ресторани, музей «Фаетон» і трохи індустріального Запоріжжя. Мене найбільше вразили плавні. Ще будучи студентом, я все мріяв там побувати. Це справжня Амазонка. Однак з упевненістю можу сказати, що головне багатство, найбільша цінність Запоріжжя - це люди, - розповів Ігор Захаренко.

Передача про Запоріжжя була знята за ініціативи управління туризму департаменту культури та туризму Запорізької міської ради. Як зазначила в ході презентації начальник відділу розвитку туристичної діяльності управління туризму департаменту культури та туризму Запорізької міської ради Катерина Симонова, головна мета - показати туристичну привабливість Запоріжжя і створити позитивний імідж міста.

- Ми спробували показати ті сторони, які є в Запоріжжі, але навіть городяни про них не знають. В першу чергу - це наші плавні, катання на байдарках в унікальних місцях. Ми абсолютно переконані, що просування міста Запоріжжя як туристичного бренду полягає в такій прихованій рекламі. Чим більше наше місто буде з'являтися в національних ЗМІ і яскравих передачах з позитивним іміджем, тим краще буде для міста. Імідж міста - це перший інструмент для просування його як туристичного продукту. У грудні була прийнята міська програма розвитку туризму. І сьогодні ми створили всі умови, для того, щоб разом з туристичним бізнесом, з туристичним активом просувати наше місто. Ми хотіли б спільно більш детально продумати всі напрямки, - зазначила Катерина Симонова.

Як розповів Ігор Захаренко, програма про Запоріжжя триває 20 хвилин, основний канал трансляції – «5 канал». Далі будуть покази на 60 каналах України та світу, також фільм можна буде подивитися на фейсбуці і в ютюбі.