Представники «Вельтум-Запоріжжя» розповіли про зміни у роботі та тарифах

26.06.2018 16:00

Сьогодні, 26 червня, в "Агенції регіональних ініціатив" відбувся круглий стіл, присвячений питанням організації збору та вивезення сміття у Запоріжжі. Про зміни, які чекають запоріжців, розповіли комунальники, представники підприємства "Вельтум-Запоріжжя".

Виконавчий комітет Запорізької міської ради підписав меморандум з ТОВ «Вельтум-Запооріжжя». Згідно з документом, підприємство зобов'язується підвищити якість послуг, встановити 500 додаткових контейнерів для ТПВ, придбати нову спецтехніку і підвищити зарплату персоналу. Також було прийняте рішення про зміни тарифу за вивезення сміття.

Тепер для жителів багатоповерхових будинків плата становить 18,60 грн, для приватного сектору - 18,76 грн. На новий тариф вплинуло багато факторів, зокрема, підвищення витрат на утримання підприємства.

- Утримання транспорту зросло майже на 57% - це паливо, запчастини, ремонт, амортизація. Плюс утримання персоналу - на 34% підвищення, інші матеріали 6,1%. Тому в середньому ми вийшли на такий тариф, - розповів генеральний директор «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

Згідно з умовами меморандуму, якщо підприємство не виконає хоча б одну з вимог, тарифи повернуться до старих показників. За роботою «Вельтум-Запоріжжя» будуть ретельно стежити фахівці комунального підприємства «Комунсантрансекологія».

- З боку міста нам важливий своєчасний вивіз сміття і чисте місто. Економічно обгрунтований тариф, який був поданий, його неодноразово розглядав мер, економічний департамент і всі відповідні служби. Підвищення тарифу дасть розвиток підприємству - оновлення автопарку, конкурентна заробітна плата, яка допоможе зберегти фахівців, і сама якість послуги. Сподіваємося, ситуація зі сміттям в нашому місті вже незабаром зміниться на краще, - пояснив Юрій Дорошенко, директор КП «Комунсантрансекологія».