Нова техніка і сортування сміття: «Вельтум-Запоріжжя» озвучив плани щодо поліпшення якості послуг

26.06.2018 16:40

Представники підприємства «Вельтум-Запоріжжя» взялися за поліпшення якості своїх послуг. В першу чергу мають намір вирішити питання логістики. Для цього планується придбати додатково шість одиниць спецтехніки і винести контейнерні майданчики за межі дворів. Також на підприємстві мають намір встановити 500 додаткових баків в запорізьких дворах, в тому числі і нового антивандального типу. У подальших планах - впровадження роздільного збору сміття. Про це йшлося під час круглого столу в "Агенції регіональних ініціатив".

Незабаром в Запоріжжі запрацює пілотний проект зі встановлення спеціальних антивандальних баків. В першу чергу новий тип контейнерів випробують в Комунарському районі Запоріжжя. Антивандальні баки - це перший крок до вирішення питання по сортуванню сміття. Вилучити його вміст можна буде виключно за допомогою машини-маніпулятора.

Також в Комунарському районі реалізують ще один пілотний проект. Він полягає в тому, щоб винести контейнерні майданчики за межі дворів. З таким проханням вже довгий час масово зверталися жителі міста. Це дозволить вирішити одразу дві проблеми.

- Що нам це дасть? У нас в роботі задіяні великовантажні машини, їм не зручно розгортатися у дворах. Часто через нашу техніку не можуть проїхати автомобілі мешканців. Також біля будинків нерідко, особливо влітку, з'являються неприємні запахи із сміттєвих баків. Так, на сьогодні у дворах знаходяться 2-3 контейнерні майданчики. Згідно з новим проектом, це буде один майданчик на кілька дворів. Місце для нього буде обрано таким чином, щоб поруч не проходили комунікації, і щоб всім мешканцям прилеглих будинків було зручно виносити сміття, - розповів генеральний директор ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

Найближчим часом підприємство також докупить нові сміттєві контейнери євро-зразка, в тому числі для роздільного збору скла та пластику, а також сучасні автомобілі-маніпулятори для роздільного збору сміття.