У Запоріжжі зробили черговий крок до реформування галузі охорони здоров'я

27.06.2018 17:41

На сесії міської ради, яка проходить сьогодні, 27 червня, депутати прийняли ряд змін у відповідність з реформою фінансування медичних послуг, а також виділили додаткові кошти сферу хорони здоров'я міста.

Відповідно до Основ законодавства України про охорону здоров'я та Законом України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 № 1013-р «Про схвалення Концепції реформи фінансування системи охорони здоров'я» змінюється система оплати постачальників медичних послуг на основі конкретних результатів їх діяльності.

Це передбачає перетворення медичних установ з бюджетних в комунальні некомерційні підприємства. Перетворення медичних установ з бюджетних на комунальні некомерційні підприємства є обов'язковою умовою введення нового механізму фінансування. У зв'язку з цим комунальні установи «Центри первинної медико-санітарної допомоги» стануть комунальними некомерційними підприємствами з тією ж назвою. Депутати підтримали запропоновані зміни.

Також на сесії міської ради було виділено додаткові кошти на забезпечення спеціальними лікарськими препаратами пацієнтів зі специфічними, хронічними захворюваннями і пересадженими органами.