Володимир Буряк запропонував призупинити будівництво в сквері Яланського до рішення суду

27.06.2018 12:43

Міський голова Володимир Буряк запропонував призупинити роботи в сквері Яланського до рішення суду, яке буде стосуватися законності будівництва торгово-розважального центру і вирубки дерев. Таке компромісне рішення міський голова вніс в ході сьогоднішньої сесії міської ради, куди прийшли прихильники і противники будівництва ТРЦ в центрі міста.

Сьогодні проходить тридцята сесія Запорізької ради. Перед сесією біля будівлі міськради пройшли мітинги, в яких взяли учасники прихильники і противники будівництва торгово-розважального центру «Сучасний центр міста». Після цього представники обох точок зору прийшли на сесію, щоб висловити свою позицію з цього питання.

В ході спілкування з запоріжцями міський голова Володимир Буряк вислухав різні точки зору і вніс пропозицію відкрити сесію, щоб запоріжці могли висловити свою думку.

Відкриваючи сесію, міський голова підкреслив, що питання будівництва ТРЦ викликав великий резонанс. У проекту є як прихильники, так і противники. Тому, щоб не вносити розкол в запорізьку громаду, необхідно знайти компромісне рішення, яке при цьому буде знаходитися в правовому полі. Володимир Буряк нагадав, що має відбутися судове засідання щодо законності будівництва ТРЦ і вирубки дерев.

При цьому на сьогодні у міської влади немає законних підстав, щоб заборонити будівництво. Всі судові рішення підтвердили законність рішень сесії 2008, 2009 років про виділення землі під будівництво.

В результаті міський голова запропонував компроміс, не проводити роботи до судового рішення, яке визначить подальшу долю будівництва.

- Вношу пропозицію. До серпня місяця, коли очікується судове рішення, не проводити будівельні роботи. Думаю з цим погодяться обидві сторони, як прихильники і противники будівництва, так і інвестор, - заявив Володимир Буряк.

Цю пропозицію підтримали присутні в залі запоріжці.